Administrația Biden suspendă forajele de petrol și gaze într-o zonă protejată din Arctica

Administrația Biden suspendă forajele de petrol și gaze într-o zonă protejată din Arctica
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

Administrația americană a interzis temporar orice foraje de petrol sau gaze într-o arie decretată refugiu național al faunei arctice, răsturnând astfel una din ultimele decizii ale guvernului lui Donald Trump, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul Internelor vrea să facă o 'analiză completă' a consecințelor de mediu ale concesiunilor acordate la începutul lui ianuarie, cu două săptămâni înainte de instalarea democratulu

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

În funcție de rezultate, administrația Biden va decide să mențină concesiunile în forma inițială, să le anuleze sau să impună măsuri suplimentare pentru protejarea mediului în această zonă, unde trăiesc în special urși și caribu, dar și lupi și păsări migratoare.

Companiile petroliere și oficialii din Alaska fac presiuni de trei decenii pentru exploatarea resurselor de hidrocarburi din acest refugiu național, cu argumentul că aceasta va duce la crearea de locuri de muncă și va genera venituri pentru statul american.

În baza unei legi votate la sfârșitul lui 2017 de Congres, Departamentul Internelor a aprobat în august un program ce deschidea calea pentru foraje pe 6.500 km2 într-o zonă de coastă la Oceanul Arctic.

Refugiul acoperă în total peste 78.000 km2.

În campanie, Biden a dat asigurări că va lua măsuri pentru a garanta în mod permanent protejarea zonei și a impus un moratoriu într-un decret în prima sa zi la Casa Albă.

Decizia anunțată marți "este o etapă importantă" în realizarea acestei promisiuni, a comentat consiliera națională pentru climă, Gina McCarthy.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

La scurt timp după învestire, Biden a decretat și un moratoriu privind acordarea de noi concesiuni pentru foraje de petrol și gaze pe terenurile și în apele aflate în proprietatea guvernului.

Administrația sa se află totuși într-un echilibru instabil între promisiunile de protejare a mediului și presiunile economice.

Departamentul Justiției a apărat săptămâna trecută un proiect de exploatare de petrol și gaze propus de concernul ConcoPhilipps într-o altă zonă din Alaska și autorizat sub administrația Trump, apreciindu-l ca "rezonabil" și conform legii.

În decizia de marți, Departamentul arată că a identificat "numeroase lacune juridice", printre care o analiză "insuficientă" în privința reglementărilor de mediu, în procedura care a condus la atribuirea concesiunilor.

Liga pentru natură din Alaska a salutat 'un pas în direcția bună' al administrației, dar a fost de părere că ar trebui anulate complet concesiunile, în timp ce API, puternica federație americană din domeniul hidrocarburilor, a regretat decizia, arătând că 'politicile care vizează încetinirea sau stoparea producției de petrol și gaz natural pe terenurile și în apele federale se vor dovedi în cele din urmă prejudiciabile pentru securitatea națională, progresul mediului înconjurător și forța noastră economică'.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
foraje
alaska
biden