Cooperativa de Energie cumpără Apuron Energy

Cooperativa de Energie cumpără Apuron Energy

Cooperativa de Energie

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

Cooperativa de Energie a preluat firma Apuron Energy și intră pe piață ca primul furnizor cooperatist din România de energie 100% verde. În această lună va lansa ofertele comerciale pentru persoanele fizice, firme, cât și pentru prosumatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cooperativa de Energie se prezintă drept prima comunitate de energie din România deținută direct de cetățeni. Membrii cooperatori (viitorii clienți de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot). Din structură fac parte, printre alții, Victor Iancu (10 ani dealer OMV Petrom, Partener în proiectul Pukka Food, primul magazin BIO din România, în 2008), Gijsbert Huijink (Din 2010 pînă în 2018 co-fondator și manager general al Som Energia, prima cooperativă energetică din Spania), Dinu Drog (coordonează activitatea de comunicare și de marketing la casa de avocatură Stoica & Asociații), Roxana Pencea-Brădățan (membru fondator al Mining Watch România).

Banii pentru achiziția furnizorului Apuron Energy au venit sub formă de împrumut de la membrii cooperativei si de la Som Energia, cooperativa de energie verde din Spania. La finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Astfel, membrii care au acordat un împrumut pe o perioadă de 1 an vor primi o dobândă de 3,7% pe an, iar cei care  au acordat un împrumut pentru o perioadă de cinci ani vor primi 5,2% pe an.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

“Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiții în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni și producători de energie verde”, a declarat Victor Iancu, Președintele Cooperativei de Energie.

Înființat în 2001, grupul german Apuron GmbH (fosta Belectric GmbH) a fost prima companie din lume care a instalat peste 1 GWp în centrale electrice fotovoltaice de mari dimensiuni.

Compania este activă în România din 2008, Apuron SRL dezvoltând mai multe proiecte fotovoltaice, primul dintre acestea fiind parcul de 4,43 MW (c.a.), construit lângă localitatea Mavrodin, județul Teleorman, și pus în funcțiune la începutul anului 2014.

Anul trecut, firma a avut afaceri de circa 20 milioane lei și o pierdere de 90.013 lei, cu 4 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
cooperativa de energie
apuron energy