AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru programul privind stațiile de încărcare electrice

AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru programul privind stațiile de încărcare electrice
scris 24 sep 2019

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit până la data de 13 decembrie sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ”.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, scrie News.ro.

”Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale - reședințe de județ și municipiul București, iar suma alocată sesiunii de finanțare este de 92 milioane lei”, a informat AFM.

Programul \ CITEȘTE ȘI Programul "Casa Verde", pregătit să ajungă cu sesizări de fraudă la Parchet și OLAF. A funcționat doar 6 ore

Finanțarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile și în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant.

Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcție de numărul de locuitori, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
stații de încărcare electrice
administrația fondului pentru mediu