Fitch Ratings a acordat grupului Electrica ratingul BBB

Fitch Ratings a acordat grupului Electrica ratingul BBB
scris 23 sep 2019

Grupul Electrica a obținut ratingul corporativ de emitent BBB Investment Grade, cu perspectivă stabilă, din partea agenției de rating Fitch Ratings, informează luni compania.

Potrivit unui comunicat al companiei, ratingul BBB reflectă profilul financiar solid al Grupului Electrica, stabilitatea cash-flow-ului, poziția de lider, atât în aria de distribuție, cât și în cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementată, precum și potențialul de menținere a unui nivel ridicat al investițiilor în perioada următoare, scrie Agerpres.

RECORD NEGATIV: România a înregistrat cea mai mică producție de electricitate din istoria modernă a țării. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI RECORD NEGATIV: România a înregistrat cea mai mică producție de electricitate din istoria modernă a țării. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum

"Având în vedere oportunitățile de dezvoltare a afacerii, precum și planul ambițios de investiții asumat în cadrul Perioadei a IV-a de Reglementare, Grupul Electrica prospectează mai multe variante privind diversificarea surselor de finanțare. În acest sens, Grupul a luat decizia de a aplica pentru obținerea unui rating de emitent din partea uneia dintre cele trei agenții majore de rating, considerând că aceasta este o dovadă de transparență și, totodată, un element cheie în vederea obținerii flexibilității financiare. Existența unui istoric al ratingului emitentului, la momentul unei emisiuni de obligațiuni sau obținerii unei alte surse de finanțare, este benefică în ceea ce privește plasarea cu succes a datoriilor, prin acces în condiții avantajoase la piața instrumentelor de împrumut", au arătat reprezentanții companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch ratings
electrica