AIEA confirmă depășirea limitei rezervelor de uraniu îmbogățit impuse Iranului prin Acordul de la Viena

AIEA confirmă depășirea limitei rezervelor de uraniu îmbogățit impuse Iranului prin Acordul de la Viena
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

Agenția Internațională a Energiei Atomice (AIEA), însărcinată cu verificarea aplicării de Teheran a Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, a confirmat luni, printr-un purtător de cuvânt, că Iranul a depășit limita impusă prin acest document rezervelor iraniene de uraniu slab îmbogățit, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Agenția a verificat la 1 iulie faptul că stocul total de uraniu îmbogățit a depășit cele 300 de kilograme”, a anunțat acest purtător de cuvânt AIEA.

Bombă de la Transgaz: Conducta BRUA I nu va fi gata anul acesta. Și alte proiecte internaționale majore sunt întârziate. Investiții noi în racordarea la gaze a localităților românești CITEȘTE ȘI Bombă de la Transgaz: Conducta BRUA I nu va fi gata anul acesta. Și alte proiecte internaționale majore sunt întârziate. Investiții noi în racordarea la gaze a localităților românești

Directorul general al AIEA Yukiya Amano a informat Consiliul Guvernatorilor, a adăugat acest purtător de cuvânt, într-o declarație scrisă, la puțin timp după ce Teheranul a anunțat că a depășit plafonul autotizat de uraniu îmbogățit la nivelul de 3,67%, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
uraniu
aiea