Investitor american de private equity cu plasamente de peste 1 miliard dolari și conexiuni cu un fost secretar al Energiei din Administrația George W. Bush - interesat de investiție în Oil Terminal. Titlurile companiei au explodat la bursă

Investitor american de private equity cu plasamente de peste 1 miliard dolari și conexiuni cu un fost secretar al Energiei din Administrația George W. Bush - interesat de investiție în Oil Terminal. Titlurile companiei au explodat la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 iul 2019

Amerocap, investitor american de private equity care vizează dispersarea riscurilor prin multiple plasamente în sectorul de energie și industria de apărare, cu plasamente de peste 1 miliard de dolari, și-a exprimat interesul unei investiții în Oil Terminal, titlurile companiei controlate de statul român explodând astfel la bursă. Americanii au conexiuni cu un fost secretar al Energiei din Administrația George W. Bush.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un trend descendent de bine conturat în anii 2018-2019, alimentat de numeroasele litigii în care Oil Terminal (OIL) este împotmolită, dar și de rezultatele financiare dezamăgitoare, acțiunile operatorului terminalului petrolier din Portul Constanța au erupt la începutul acestei luni, când au spart linia de trend pentru o creștere de aproape o treime.

Investitorii de pe bursă află acum și catalizatorul. Atenția atrasă de compania controlată cu un pachet majoritar de 59,62% de statul român prin Ministerul Energiei unui investitor american de portofoliu, cu plasamente în sectorul energetic și industria de apărare.

Bombă de la Transgaz: Conducta BRUA I nu va fi gata anul acesta. Și alte proiecte internaționale majore sunt întârziate. Investiții noi în racordarea la gaze a localităților românești CITEȘTE ȘI Bombă de la Transgaz: Conducta BRUA I nu va fi gata anul acesta. Și alte proiecte internaționale majore sunt întârziate. Investiții noi în racordarea la gaze a localităților românești

Emitentul a anunțat în convocatorul pentru o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor din 5 august, publicat vineri după închiderea ședinței bursiere, că în cadrul evenimentului corporativ va prezenta o informarte cu privire la interesul fondurilor de investiții Amerocap.

Pe fondul știrii, acțiunile Oil Terminal au explodat astăzi la bursă, ieșind din formațiunea corectivă conturată în ultimele 3 săptămâni, și au atins nivelul de 0,1805 lei/acțiune, în limita plafonului maximal al unei creșteri de 15% pentru o zi de tranzacționare admisă de operatorul de piață BVB. Aici, acțiunile au rămas fără ofertă.

Investitor american de private equity cu plasamente de peste 1 miliard dolari și conexiuni cu un fost secretar al Energiei din Administrația George W. Bush - interesat de investiție în Oil Terminal. Titlurile companiei au explodat la bursă

Amerocap este un investitor de private equity care vizează dispersarea riscurilor prin multiple plasamente în sectorul de energie și industria de apărare și are plasamente de peste 1 miliard de dolari. Fondurile Amerocap au echipe de investiții la New York, Washington, Londra, București și Cali, al 3-lea oraș ca mărime al Columbiei, potrivit portalului companiei.

Fondurile Amerocap sunt în parteneriat cu Abraham Group, care îl are ca șef pe Spencer Abraham, fostul secretar al Departamentului Energiei a SUA din perioada 2001-2005, în Administrația președintelui George W. Bush, și care s-a lansat în politică în calitate de senator de Michigan.

EXCLUSIV Unirea Shopping Center trece pe profit. AGA a relevat o companie în curs de curățire, dar încă împotomolită în litigii, contracte vechi păguboase și chiar cu „femei de serviciu relaxate” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unirea Shopping Center trece pe profit. AGA a relevat o companie în curs de curățire, dar încă împotomolită în litigii, contracte vechi păguboase și chiar cu „femei de serviciu relaxate”

Președinte și co-fondator al Abraham Group este și Joseph McMonigle, fost vicepreședinte al Agenției Internaționale a Energiei (IEA), afiliată Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE).

Interesul unui investitor de peste Ocean reprezintă o gură de oxigen pentru acționarii de la Oil Terminal, obișnuiți mai degrabă cu vești neplăcute de la emitent. Ultima poveste, este distribuirea de către companie a unui dividend infinitezimal care, pentru o deținere obișnuită, înseamnă primirea a doar câțiva bani sau câteva zeci de bani pentru o operațiune pentru care brokerii și Depozitarul Central percep câte 5 lei.

La prețul unde acțiunile Oil Teminal au rămas fără ofertă, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 105,13 milioane lei (25,15 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
bvb
bursa
ministerul energiei
amerocap
george bush
iea
portul constanta