Cine sunt americanii care sprijină extinderea unui jucător român major din energie: companie înființată de ruda a doi foști președinți SUA. "Avem expertiză din interior despre cum să accesezi programe guvernamentale de creditare/investiții."

Cine sunt americanii care sprijină extinderea unui jucător român major din energie: companie înființată de ruda a doi foști președinți SUA. "Avem expertiză din interior despre cum să accesezi programe guvernamentale de creditare/investiții."

Neil Bush, alături de tatăl său George H.W. Bush. Sursă foto: captură ABC 13 Houston

scris 14 ian 2021

Interlink Capital Strategies, compania americană de asset management și consultanță despre care s-a anunțat recent că a devenit partener într-un joint-venture cu Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața românească, a fost co-fondată în 1994 de către Neil Bush, rudă de gradul I cu doi foști președinți republicani ai SUA, respectiv George H.W. Bush și George W.Bush, primul decedat în 2018.

Neil Bush a înființat firma alături de Tim Bridgewater, om de afaceri și politician republican din statul american Utah.

Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont

Scopul inițial al înființării Interlink Capital Strategies a fost "de a se concentra pe afacerile dintre SUA și Asia de Sud-Est alături de Charoen Pokphand (CP) Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din Asia", potrivit site-ului Interlink, dar și de a sonda oportunități de afaceri în China pentru companiile din SUA, într-o perioadă în care relațiile politice chino-americane cunoșteau un moment de vârf, situat la polul opus față de situația din momentul de față. CP Group, concern thailandez condus de omul de afaceri Dhanin Chearavanont, s-a asociat de asemenea atunci cu Interlink Capital Strategies pentru a se dezvolta pe piața din China în mai multe domenii de activitate.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Neil Bush a părăsit între timp compania, în timp ce Bridgewater, care a fost și unul dintre finanțatorii campaniilor electorale prezidențiale ale fratelui acestuia George W. Bush din 2000 și 2004, este în continuare președintele acesteia

Interlink Capital Strategies este specializată în finanțare și dezvoltare de afaceri în piețe emergente și de frontieră. "Suntem experți în dezvoltarea de oportunități de afaceri și/sau finanțarea lor, având expertiză din interior despre cum să accesezi programe guvernamentale de creditare/investiții în întreaga lume, programe care constituie adesea singura formă de capital pe termen lung accesibilă în Africa, America Latină, Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia, Rusia și ale state CSI", se mai spune în prezentarea companiei.

Potrivit sursei citate, echipa Interlink include mai mulți foști oficiali de rang înalt ai agenției de credit de export a Statelor Unite, Exim Bank US, instituția de stat care a promis finanțare de miliarde de dolari pentru extinderea și retehnologizarea centralei nucleare Cernavodă. Interlink Capital Strategies este, de asemenea, consultant financiar pentru programul energetic Power Africa Initiative al Administrației de la Washington, menit să sprijine facilitarea accesului la electricitate al locuitorilor Africii sub-sahariene.

ANAF: Accesează una dintre facilitățile fiscale și nu vei fi executat silit!. Scrisori trimise firmelor și persoanelor cu datorii, pentru a le prezenta instrumentele de eșalonare la plată CITEȘTE ȘI ANAF: Accesează una dintre facilitățile fiscale și nu vei fi executat silit!. Scrisori trimise firmelor și persoanelor cu datorii, pentru a le prezenta instrumentele de eșalonare la plată

De altfel, printre elementele ofertelor de finanțare promovate de către Interlink Capital Strategies se numără și garanții și asigurări de credit de la Exim Bank US.

Președintele companiei, Tim Bridgewater, a făcut parte din comitetele consultative ale Exim Bank US și Departamentului pentru Comerț al SUA, iar anterior a lucrat pentru Exim în calitate de ofițer de credite pentru America Latină. Directorul executiv al Interlink, Alan Beard, este membru al comitetului consultativ pentru trade finance al secretarului pentru Comerț din Cabinetul Trump, Wilbur Ross.

Foarte recent, Interlink Capital Strategies a fost selectată de către Guvernul SUA pentru a sprijini Agenția de Dezvoltare Internațională (USAID) din subordinea acestuia în a "mobiliza capital" cu care să finanțeze un program de sprijin al Statelor Unite pentru Italia, care constă în construirea "bazei industriale critice" de luptă anti-COVID din această țară. Programul face parte dintr-un angajament de sprijin mai larg, în valoare de 50 milioane dolari, al SUA față de sistemul de sănătate al Italiei.

Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Marea Britanie

Interlink Capital Strategies are un parteneriat de tip joint-venture și cu compania turcă de construcții Yenigun, căreia i-a sprijinit extinderea în Africa, concretizată printre altele în adjudecarea unui contract de stat de 232 milioane dolari de construire a unui stadion în Camerun. Este, de asemenea, unul dintre administratorii unei scheme de sprijin pentru proiecte de producție de energie geotermală din America Latină oferită de banca de dezvoltare KfW, controlată de statul german.

Restart Energy, companie românească cu afaceri anuale de peste 128 milioane lei controlată și condusă de Armand Domuța, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, a anunțat recent că a devenit partener într-un joint venture cu Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA), companie de consultanță și administrare a fondurilor, pentru a dezvolta proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România și țările vecine, precum și pentru a lansa platforma RED în SUA.

"Investiția din România va finanța planurile Restart Energy de achiziție și dezvoltare proiecte de energie regenerabilă de 500 MW de până la finalul 2025. Conducerea Restart Energy vrea să achiziționeze și să dezvolte în fiecare an 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală. Proiectele Restart Energy vor necesita investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Interlink va activa ca un consilier strategic pentru finanțarea acestor proiecte", se arată într-un comunicat al Restart Energy.

GRAFIC Bitcoin pierde rapid din valoare. Cel mai abrupt declin de două zile după martie 2020 CITEȘTE ȘI GRAFIC Bitcoin pierde rapid din valoare. Cel mai abrupt declin de două zile după martie 2020

Potrivit sursei citate, cele două companii au decis, de asemenea, să devină parteneri pentru extinderea Restart Energy pe piața americană prin lansarea în SUA a Restart Energy Democracy (RED), o platformă online bazată pe tehnologia blockchain pentru tranzacționarea energiei, care permite transferul peer-to-peer între producătorii de energie și consumatorii finali. De asemenea, cele doua entități vor lansa o franciza de business de energie (în format complet digital) și un sistem de credite de carbon pentru producția și consumul de energie regenerabilă. Platforma RED a fost lansată în 2019 în România, piața de proveniență a companiei și cea în care Restart Energy are cea mai mare bază de clienți - aproximativ 30.000 de clienți casnici și 5.000 de clienți companii.

"Prin acest parteneriat putem accesa capital din SUA și să accelerăm obiectivul Restart Energy de a furniza 1 miliard KWh anual de energie regenerabilă accesibilă pentru 300.000 de consumatori din România și Europa până în 2025. Acest lucru va permite Restart Energy să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din producția de energie cu 750 milioane kg CO2 pe an, astfel ca până în 2025 să devină primul furnizor din România care livrează 100% energie verde produsă local. În același timp, Restart Energy va putea să se extindă pe piața din SUA cu platforma sa inovatoare de blockchain, având astfel acces la o piață matură și orientată către tehnologie", a declarat Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.

Parteneriatul cu Interlink se desfășoară prin Restart Energy Innovative Technologies AG (REIT AG), o societate din Elveția, parte din grupul de companii Restart Energy. REIT AG este descris ca "un ecosistem de inovație care finanțează și dezvoltă proiecte de tehnologie în energie".

viewscnt
Afla mai multe despre
familia bush afaceri
george w. bush frati
restart energy
interlink capital strategies