Compania românească Restart Energy a atras 30 milioane dolari printr-o ofertă de criptomonede (ICO)

Compania românească Restart Energy a atras 30 milioane dolari printr-o ofertă de criptomonede (ICO)
scris 10 apr 2018
Furnizorul român de electricitate și gaze Restart Energy a atras 30 de milioane de dolari printr-o ofertă inițială de criptomonede (ICO), bani care vor merge către platforma pentru transferuri de energie Restart Energy Democracy (RED), dezvoltată de companie cu ajutorul tehnologiei blockchain.
 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

 
RED este o platformă descentralizată pentru transferuri de energie între persoane, bazată pe tehnologia blockchain, care conecteză consumatorii cu producătorii locali de energie regenerabilă. Platforma este utilizabilă în peste 35 de țări, unde piața energetică este dereglementată.

Printr-o ofertă inițială de criptomonede (ICO) un start-up obține finanțare în monede digitale, iar, în schimb, utilizatorii primesc un alt tip de monede digitale (token), emise de compania care se finanțează. 

Coinbase a primit autorizație pentru plăți cu criptomonede în Marea Britanie și s-a aliat cu Barclays. Serviciile vor fi extinse în peste 20 de piețe europene. Compania a cumpărat recent un startup fondat de 2 români CITEȘTE ȘI Coinbase a primit autorizație pentru plăți cu criptomonede în Marea Britanie și s-a aliat cu Barclays. Serviciile vor fi extinse în peste 20 de piețe europene. Compania a cumpărat recent un startup fondat de 2 români

Restart Energy, cu sediul în Timișoara, a dezvoltat un sistem de franciză pentru cei care vor vândă energie și este, totodată, primul furnizor de energie din Uniunea Europeană care a decis să accepte plata facturilor în moneda virtuală bitcoin.

Compania a agreat recent cumpărarea a șase parcuri fotovoltaice și două centrale hidroelectrice. Cele șase parcuri fotovoltaice se află în Izvorul (județul Dâmbovița), Prundeni (Vâlcea), Broșteni (Dâmbovița) și Tureni (Cluj) și au o capicitate de producție combinată de 47,3 milioane kWh pe an. Totodată, compania este pe punctul de a cumpăra două hidrocentrale cu o capacitate de producție de circa 22,4 milioane kWh pe an,  de la compania Hidroprod.
În 2017, Restart Energy a avut venituri de 20 milioane de dolari și țintește majorarea puternică a acestora în 2018, la 100 milioane de dolari.

Restart Energy este parte a grupului Armand, controlat de omul de afaceri român Armand Domuta. Clienții companiei includ circa 27.000 de gospodării și 3.000 de firme.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
red
energie regenerabila
ogetta monede
criptomonede
ico
bitcoin
franciza energie