An cu rezultate record pentru E-acumulatori.ro. Vânzări de aproape trei ori mai mari și noi perspective de creștere pentru anii următori

An cu rezultate record pentru E-acumulatori.ro. Vânzări de aproape trei ori mai mari și noi perspective de creștere pentru anii următori
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2023

E-acumulatori.ro, platformă care comercializează soluții de energii regenerabile și instalator de sisteme fotovoltaice autorizat de Autoritatea Fondului de Mediu, a înregistrat în 2022 cele mai bune rezultate din cei 10 ani de la înființare, pe fondul exploziei cererii după scumpirea energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, dublu față de nivelul de 26 milioane de lei înregistrat în 2021, cu un profit de 8 milioane de lei.

TABEL OMV Petrom a ieftinit, surprinzător, motorina, cu numai 4 zile înaintea interzicerii importului de produse petroliere din Rusia CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a ieftinit, surprinzător, motorina, cu numai 4 zile înaintea interzicerii importului de produse petroliere din Rusia

"Conform situației internaționale, a trebuit să ne adaptăm la noile condiții de piață cu provocări majore. Cele mai mari probleme au fost cu furnizorii, din cauza întreruperilor intervenite în lanțul de aprovizionare în contextul războiului din Ucraina, și a trebuit să găsim variante diferite tot timpul, alte mărci, alți furnizori. Am mărit echipa și am recurs la colaboratori externi, în condițiile în care vânzările au crescut de aproximativ trei ori. În contextul scumpirii energiei, soluțiile oferite de noi creează independență energetică", a declarat Dan Tudose, fondatorul E-acumulatori.ro.

Pentru 2023, antreprenorul Dan Tudose estimează o creștere de 30% a cifrei de afaceri, pe fondul menținerii cererii la un nivel ridicat, dar și ca efect al inflației. Printre obiectivele stabilite pentru anul care abia a început se află extinderea portofoliului de produse cu sisteme noi, cu eficiență energetică sporită, precum și diversificarea canalelor de distribuție.

Estimările sunt optimiste și pentru anii următori, deoarece interesul pentru achiziția de sisteme fotovoltaice este tot mai mare, iar programele de finanțare cu fonduri europene pentru producerea de energie verde sunt tot mai aproape de implementare. De exemplu, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost depuse peste 700 de proiecte, cu o valoare ce depășește un miliard de euro, pentru finanțare prin Componenta 6, majoritatea proiectelor solicitând finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

"România are o capacitate de energie solară fotovoltaică de 71,4 W/locuitor și se situează pe locul 21 din 28 în Europa, conform unui studiu EuObserv'ER, desfășurat în 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai mare capacitate instalată din Uniunea Europeană, anume 590 W/locuitor. Pe locurile doi și trei, la distanță considerabilă, se află Olanda și Belgia, cu aproximativ 400 W/locuitor. În același timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situația energiei fotovoltaice în Europa, nici măcar nu menționează România printre țările analizate. Cu toate acestea, suntem într-o competiție cu țările europene pe piața comună. În acest sens, România trebuie să beneficieze de programe de încurajare a investiției în energie regenerabil, mai ales că programele naționale se confruntă cu neclarități în modul de finanțare și întârzieri", a explicat Dan Tudose.

În acest moment, sistemele fotovoltaice au o pondere de circa 60% în vânzările firmei. Se remarcă un interes mare din partea clienților fizici, care au o pondere de 50% din totalul instalărilor, incluzându-i aici și pe cei care au accesat programul Casa Verde Fotovoltaice.

"Sistemele fotovoltaice sunt o soluție optimă pentru românii care locuiesc în zone rezidențiale sau izolate și, în ultimul timp, din ce în ce mai multe asociații de proprietari sunt interesate de implementare. Pentru o casă de dimensiuni mici, investiția pleacă de la 3.600 euro și se amortizează într-un interval de trei ani, la preturile actuale ale energiei electrice", susține Dan Tudose.

E-acumulatori.ro este un business de familie, început în 2002 și dezvoltat puternic  din anul 2009. În prezent, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independenței energetice, atât pentru consumatori individuali, cât și pentru cei industriali.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-acumulatori.ro
energie