ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței verifică benzinăriile

ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței verifică benzinăriile

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2022

ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței verifică benzinăriile pentru a urmări situația din teren în privința prețurilor, conform premierului Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile la pompa de carburanți, în prima zi de aplicare a ordonanței de urgență privind mecanismul de compensare cu 50 de bani, sunt indicate încă, potrivit aplicației Monitorul Prețurilor a Consiliului Concurenței, ca neschimbate la motorina standard la stațiile de alimentare din București, de 9,18 – 9,27 lei/litru, iar cele la benzina standard, de 8,62 – 8,71 lei/litru, similare cu cele de joi.

La fața locului, motorina poate fi însă cumpărată și cu 8,68-8,74 lei, iar benzina, cu 8,11-8,19 lei.

OMV Petrom și alte mari companii transmit că au redus prețul cu 50 bani.

Prețurile sunt indicate, deocamdată, aceleași și la motorina Premium (9,52 – 9,76 lei/litru), și la benzina Premium (8,77 – 9,35 lei/litru), potrivit aplicației Monitorul Prețurilor.

EXCLUSIV Probleme rămase în aer la moratoriul ratelor. Toate propunerile băncilor respinse, deși Câciu declara că OUG a fost “avizată” și de ARB și BNR CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme rămase în aer la moratoriul ratelor. Toate propunerile băncilor respinse, deși Câciu declara că OUG a fost “avizată” și de ARB și BNR

OMV Petrom transmite însă că a redus cu 50 de bani prețurile tuturor sortimentelor de benzină și motorină din stațiile de alimentare Petrom și OMV din Romania. Beneficiari sunt clienții finali, persoane fizice si juridice, care achiziționează carburanții pentru consumul propriu. Reducerea a fost introdusă începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioadă de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, șoferii vor plăti mai puțin cu 25 de lei, transmite compania.

"Reducerea va fi afișată pe totemuri, la intrarea în stațiile de alimentare OMV și Petrom, și va fi reflectata pe bonul fiscal. La pompă, afișajul electronic va indica prețul carburanților fără reducerea de 50 de bani", conform OMV Petrom.

Tranzacția prin care Terapia Cluj cumpără portofoliul Uractiv de la Fiterman Pharma, pe masa Concurenței CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care Terapia Cluj cumpără portofoliul Uractiv de la Fiterman Pharma, pe masa Concurenței

"Carburanți mai ieftini! Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți", a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o postare ilustrată cu afișaje de prețuri de la benzinării Petrom, Rompetrol, Lukoil și Socar.

VIDEO PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Market Analyst XTB România: În Europa, situația este mai dificilă. Economia nu este atât de stabilă, iar piața forței de muncă este departe de cea din SUA CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Market Analyst XTB România: În Europa, situația este mai dificilă. Economia nu este atât de stabilă, iar piața forței de muncă este departe de cea din SUA

ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței verifică benzinăriile

Guvernul a adoptat ieri ordonanța care introduce în perioada 1 iulie - 30 septembrie un mecanism de reducere a prețului benzinei și motorinei cu 50 de bani pe litru.

Din suma de 50 de bani, 0,25 lei/litru reprezintă o subvenție legată direct de preț și se include în baza de impozitare a TVA. Totodată, compensația acordată de stat, de 0,25 lei/litru se stabilește și se individualizează de către operatorii economici într-o declarație al cărei model se va aproba prin ordin al președintelui ANAF, în termen de 2 săptămâni. Declarația se depune până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a acordat reducerea și reprezintă și cerere de restituire.

Comisia Europeană închide ancheta privind ajutorul de stat incompatibil de la Oltchim, la 3 ani de la falimentul companiei CITEȘTE ȘI Comisia Europeană închide ancheta privind ajutorul de stat incompatibil de la Oltchim, la 3 ani de la falimentul companiei

"Mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm operatorilor un termen, scurt, în așa fel încât sistemele fiscale să poate fi actualizate și să poată să reflecte aceste modificări. Nu știu cum funcționează sistemele lor, dar eu cred că s-ar putea vedea de mâine", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ședința de Guvern.

Majorarea nejustificată în cele trei luni a prețurilor la carburanți de către operatorii care acordă reducerea, constituie acțiune speculativă și se sancționează. De asemenea, este interzisă revânzarea carburanților cu preț redus.

De azi cresc din nou ratele la credite. Plăți mai mari cu jumătate în rata lunară la împrumuturile legate de ROBOR, față de astă-iarnă. Avans major al IRCC din toamnă CITEȘTE ȘI De azi cresc din nou ratele la credite. Plăți mai mari cu jumătate în rata lunară la împrumuturile legate de ROBOR, față de astă-iarnă. Avans major al IRCC din toamnă

Suma de compensat se înregistrează intr-un cont de venituri distinct și se compenseaza cu obligațiile fiscale ale debitorului.

Impactul bugetar al măsurii pe cele trei luni este estimat la 588 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi benzina motorina
scumpire carburanti
mecanism compensare preturi carburanti
reducere pret 50 de bani benzina motorina