ANRE sfătuiește consumatorii casnici de energie să compare ofertele mai multor furnizori, înainte de a încheia un contract

ANRE sfătuiește consumatorii casnici de energie să compare ofertele mai multor furnizori, înainte de a încheia un contract
scris 9 feb 2020

Consumatorii casnici care primesc oferte de la furnizori pentru a trece din piața reglementată în piața concurențială sau pentru a prelungi valabilitatea contractului pe piața liberă trebuie să fie foarte atenți la valoarea totală a facturii promise și să analizeze ofertele mai multor furnizori, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Clienții finali casnici trebuie să știe că au dreptul să își schimbe furnizorul de energie electrică în termen de 21 de zile de la data solicitării și că furnizorul poate fi oricare din operatorii economici care au licență de furnizare de pe teritoriul României, acest serviciu nefiind limitat la o anumită zonă geografică de deservire.

Mai trebuie să știe că procesul de schimbare a furnizorului este unul gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife de către companiile din energie, și că nu implică modificări de ordin tehnic.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anre
contract
consumatori casnici