ANRE și Consiliul Concurenței au făcut un grup comun de lucru care va analiza evoluția pieței de energie

ANRE și Consiliul Concurenței au făcut un grup comun de lucru care va analiza evoluția pieței de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2017

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, au decis constituirea unui grup de lucru format din experți din cadrul celor două instituții, care să se întâlnească, cu regularitate pentru a analiza evoluția pieței de energie, a anunțat vineri ANRE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

“Având în vedere evoluțiile înregistrate în piață, experții grupului de lucru ANRE - Consiliul Concurenței vor face schimb de informații și date cu privire la comportamentul participanților la piață, iar atunci când apare o situație ce necesită intervenția celor două instituții, să se consulte, în privința demersurilor ce urmează a fi întreprinse”, se arată într-un comunicat transmis de ANRE.

În zilele de 8 și 10 august 2017, la sediul ANRE, au avut loc întâlniri între experți și membri ai conducerii ANRE și Consiliului Concurenței, scrie News.ro.

Potrivit ANRE, cele două instituții sunt preocupate, în egală măsură, de buna funcționare a pieței de energie electrică și de îmbunătățirea mecanismelor acesteia, cu respectarea cadrului legislativ de reglementare și de concurență în vigoare.

STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere CITEȘTE ȘI STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere

Primul-ministru Mihai Tudose a afirmat recent că Executivul va cere Parlamentului să declanșeze o anchetă privind activitatea din ultimele luni a Autorității Naționale de Reglementare în Energie, motivul nemulțumirii fiind suspedarea licitației trimestriale pentru electricitatea necesară clienților beneficiari de serviciul universal, categorie care include clienții casnici și firmele mici, aferentă trimestrului al treilea al acestui an.

Ultimele statistici privind inflația arată că prețul plătit de populație pentru energia electrică a crescut cu 6,7% în iulie față de luna precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
consiliul concurentei