Apa geotermală din Călimănești va fi folosită ca agent termic în Râmnicu Vâlcea

Apa geotermală din Călimănești va fi folosită ca agent termic în Râmnicu Vâlcea
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunțat că în municipiul reședință se va putea folosi ca agent termic și apa geotermală de la Călimănești, conducerea municipalității convenind cu o firmă cu licență în exploatarea acestei resurse în România realizarea unei conducte care să lege orașul de stațiunea de pe Valea Oltului, care folosește de ani buni această resursă naturală pentru încălzire, transmite Radio Craiova, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții firmei au spus că prețul de furnizare și de producere nu va depăși 228 de lei pe gigacalorie, în condițiile în care în momentul de față este de 361 de lei.

FOTO Imagine cu standul României la un târg de turism din New York, distribuită intens în social media. Draperia neagră pe care sunt prinse cu cleme câteva fotografii a stârnit critici și ironii CITEȘTE ȘI FOTO Imagine cu standul României la un târg de turism din New York, distribuită intens în social media. Draperia neagră pe care sunt prinse cu cleme câteva fotografii a stârnit critici și ironii

Stațiunea Călimănești-Căciulata este singura localitate din județul Vâlcea – și printre puținele din Europa – care folosește apa geotermală ca sursă pentru încălzire, toate blocurile de locuințe, precum și circa 95 din unitățile turistice din zonă folosind această resursă naturală ca agent termic.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa geotermală
călimănești