Apa Nova: Finalizarea Stației de Epurare a Apelor Uzate Glina, unul dintre cele mai ample proiecte de ecologizare dezvoltat la nivelul Europei la acest moment, va realiza epurarea integrală a apelor uzate deversate de bucureșteni

Apa Nova: Finalizarea Stației de Epurare a Apelor Uzate Glina, unul dintre cele mai ample proiecte de ecologizare dezvoltat la nivelul Europei la acest moment, va realiza epurarea integrală a apelor uzate deversate de bucureșteni
scris 1 iul 2020

Finalizarea Stației de Epurare a Apelor Uzate Glina, proiect implementat de Primăria Capitalei, unul dintre cele mai ample proiecte de ecologizare dezvoltat la nivelul Europei la acest moment, va realiza epurarea integrală a apelor uzate deversate de bucureșteni, în condițiile în care inexistența acesteia ar fi determinat regăsirea în totalitate a acestor cantități de deșeuri în cursul de apă, transmite Apa Nova.

Compania operează Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina - Faza I în baza Autorizației de Gospodărire a Apelor emisă de Administrația Națională „Apele Române” și tratează tot influentul de 7,8 mc. pe secundă, adică 250.000.000 mc. anual, rezultat al apelor casnice, industriale și meteorice generat de cei 2,2 milioane de locuitori ai Municipiului București și ai zonelor limitrofe. Apele uzate în totalitatea lor sunt tratate 100% printr-un proces mecanic și 60% și printr-un proces biologic.

"În plină criză generată de pandemia de COVID-19, echipele Apa Nova curăță zilnic rețeaua de canalizare care transportă tone de deșeuri de toate tipurile, inclusiv măști și mănuși de protecție utilizate. Prin procesele tehnologice de epurare sunt eliminate anual din apele uzate orășenești peste 150.000 tone de deșeuri, astfel încât apele restituite emisarului natural, respectiv râul Dâmbovița, sunt convențional curate. Inexistența Stației de Epurare a Apelor Uzate Glina ar fi determinat regăsirea în totalitate a acestor cantități de deșeuri în cursul de apă", transmite compania.

Prin implementarea acestui proiect, Apa Nova apreciază că va avea ocazia să opereze una dintre cele mai moderne și mai mari stații de epurare din Europa, continuând astfel parteneriatul solid cu Primăria Municipiului București, în beneficiul bucureștenilor.

"Realizarea proiectului este dificilă și provocatoare deoarece presupune edificarea unor obiective tehnologice noi și unice. Planificat a fi finalizat în anul 2021, revitalizarea acestui proiect se datorează implicării active și totale a actualei echipe de conducere a Primăriei Municipiului București. Toate activitățile pe care Apa Nova le desfășoară au la bază principii și valori solide prin care se încurajează atât respectul pentru om și natură, cât și conservarea patrimoniului natural și comunitar. Având în vedere aceste lucruri, anul trecut, compania a lansat campania Povești cu Final Fericit care încearcă să tragă un semnal de alarmă prin sublinierea faptului că sistemul de canalizare nu este un coș de gunoi, iar deșeurile nu dispar de la sine din sistemul de canalizare și din viața bucureștenilor, ci provoacă efecte negative asupra mediului înconjurător", mai arată compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova
glina