Aramco a angajat patru bănci pentru consultanță în vederea primei sale vânzări de obligațiuni

Aramco a angajat patru bănci pentru consultanță în vederea primei sale vânzări de obligațiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2017

Grupul saudit Aramco, cel mai mare producător de petrol din lume, a angajat patru bănci pentru consultanță în prima sa vânzare de obligațiuni, înainte de cea mai mare ofertă publică din lume, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aramco a selectat divizia locală a HSBC și banca Riyad Capital, pentru vânzarea de obligațiuni irlamice denominate în riali saudiți (sukuk), înainte de sfârșitul lunii iunie, scrie News.ro.

NCB Capital și Alinma Investment lucrează la rândul lor la ofertă, care ar putea fi urmată de vânzarea de obligațiuni în dolari, au spus alte două surse.

Emisiunea de obligațiuni face parte din planurile Aramco de a atrage în acest an până la 10 miliarde de dolari, a arătat una dintre persoane.

Aramco și reprezentanții HSBC Arabia Saudită au refuzat să comenteze, în timp Riyad Capital, NCB Capital și Alinma Investment nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Aramco vinde obligațiuni pe fondul pregătirilor pentru o vânzare de acțiuni în 2018 și urmează primei emisiuni de obligațiuni a guvernului saudit, care a atras 17,5 miliarde de dolari, în cea mai mare operațiune de acest fel a unui stat emergent.

Frigiderul care te face să te gândești la doctor CITEȘTE ȘI Frigiderul care te face să te gândești la doctor

Statele din Orientul Mijlociu și nordul Africii au vândut anul trecut obligațiuni de aproape 80 de miliarde de dolari, cele mai multe de când Bloomberg analizează astfel de date, din 1999, guvernele finanțând deficitele bugetare provocate de prețurile scăzute ale ale petrolului, în timp ce companiile au probleme din cauza lichidităților scăzute.

Arabia Saudită va vinde sub 5% din Aramco, în cadrul planului prințului Mohammed bin Salman de a înființa cel mai mare fond suveran din lume și a reduce dependența țării de hidrocarburi.

Oferta publică inițială a Aramco, evaluată la 100 de miliarde de dolari, ar fi cea mai mare din istorie, cu mult peste suma de 25 de miliarde de dolari atrasă în 2014 de retailerul online din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
hsbc