Austria va ataca în justiție inițiativa UE de a clasifica gazele și energia nucleară ca surse de energie „verzi”

Austria va ataca în justiție inițiativa UE de a clasifica gazele și energia nucleară ca surse de energie „verzi”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Austria va contesta în justiție decizia Uniunii Europene de a clasifica gazele naturale și energia nucleară drept surse de energie de tranziție ecologice și durabile, potrivit Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Energia nucleară și gazele naturale nu contribuie la protecția climei”, a declarat ministrul pentru protecția climei din această țară, Leonore Gewessler, într-un comunicat.

VIDEO PROFIT LIVE Aliz Kosza, business mentor și strateg: Prețul cel mai mic este cea mai mare păcăleală. Este foarte multă înșelăciune și adevărul este că există corupție și în sistemul privat. Sunt stupefiată de-a dreptul CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Aliz Kosza, business mentor și strateg: Prețul cel mai mic este cea mai mare păcăleală. Este foarte multă înșelăciune și adevărul este că există corupție și în sistemul privat. Sunt stupefiată de-a dreptul

Declarația vine după ce Parlamentul European a refuzat să blocheze decizia Comisiei Europene privind taxonomia energetică, arată G4Media.ro.

„De îndată ce acest program de spălare de bani verzi va intra în vigoare, Austria va depune plângerea deja pregătită împotriva acestuia la Curtea Europeană”, a declarat ea, adăugând că Viena va încerca să recruteze alte state membre ca aliați în acțiunea sa juridică.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
gazee
energie