BERD acordă Ucrainei un împrumut de 97,3 milioane de euro destinat companiei de electricitate Ukrenergo

BERD acordă Ucrainei un împrumut de 97,3 milioane de euro destinat companiei de electricitate Ukrenergo
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a convenit cu Ucraina să schimbe destinația unei tranșe finale de împrumut, de 97,3 milioane de euro, acordat companiei de transport de energie electrică Ukrenergo, pentru a menține furnizarea de energie iarna viitoare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai, BERD a schimbat destinația unei părți din împrumutul către Ukrenergo pentru a oferi lichidități de urgență de 50 de milioane de euro.

Bittnet Systems afișează pierdere de jumătate de milion de lei la S1, în pofida afacerilor în creștere. Datoriile se majorează cu mai mult de 50% CITEȘTE ȘI Bittnet Systems afișează pierdere de jumătate de milion de lei la S1, în pofida afacerilor în creștere. Datoriile se majorează cu mai mult de 50%

”Războiul a declanșat nevoi urgente de lichiditate care au determinat Ukrenergo să ceară schimbarea destinației fondurilor”, a spus BERD într-un comunicat.

”Sprijinul de lichiditate din partea BERD va permite funcționarea stabilă a rețelei electrice ucrainene, precum și a generatoarelor nucleare și a surselor regenerabile și va menține fdurnizarea de energie pentru industrii și gospodării”, a adăugat acesta.

VIDEO O dubă a intrat în două terase la Bruxelles. Șase persoane au fost rănite ușor, șoferul e căutat de poliție CITEȘTE ȘI VIDEO O dubă a intrat în două terase la Bruxelles. Șase persoane au fost rănite ușor, șoferul e căutat de poliție

Guvernul ucrainean se pregătește pentru o iarnă dificilă de război, cu posibile crize de energie paralizante.

Centrala nucleară Zaporizhzhia, ocupată de ruși, a reluat vineri furnizarea de energie electrică către Ucraina, după ce unul dintre cele șase reactoare ale sale a fost reconectat la rețeaua ucraineană.

Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu \ CITEȘTE ȘI Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu "niște durere". Bursele scad

Cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în sudul Ucrainei, a fost deconectată joi de la rețeaua ucraineană pentru prima dată în istoria sa, după ce un incendiu provocat de bombardamente a avariat o linie electrică.

De la începutul războiului, Ukrenergo s-a confruntat cu probleme de neplată din partea clienților, împreună cu o reducere de 30% a consumului de energie electrică și cu pierderi de venituri, a spus BERD.

Sprijinul face parte dintr-un pachet de 1 miliard de euro al BERD pentru a sprijini economia ucraineană anul acesta, după invazia Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ukrenergo ucraina
ucraina sistem energetic
aprovizionare electricitate ucraina