BERD oprește investițiile în cărbune, pentru protecția mediului

BERD oprește investițiile în cărbune, pentru protecția mediului
scris 13 dec 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că va opri finanțarea proiectelor pe bază de cărbune și a majorității proiectelor pe bază de petrol, ca parte a eforturilor globale de protecție a mediului, transmite Reuters.

Deja instituția financiară a acordat prioritate energiei regenerabile, extinzându-și sprijinul pentru politicile verzi, acum va elimina excepțiile, cum ar fi Mongolia, Polonia și Kazahstan, care obțin din cărbune peste 70% din energie, scrie Agerpres.

Surpriză: Comisia de Industrii se teme că varianta Legii offshore votată în plen scutește operatorii din Marea Neagră de la supraimpozitare, iar România pierde 15 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Surpriză: Comisia de Industrii se teme că varianta Legii offshore votată în plen scutește operatorii din Marea Neagră de la supraimpozitare, iar România pierde 15 miliarde de dolari

Noua strategie vizează investițiile băncii din următorii cinci ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
carbune