Bulgaria va propune României un proiect eolian offshore în Marea Neagră, dezvoltat în comun

Bulgaria va propune României un proiect eolian offshore în Marea Neagră, dezvoltat în comun
scris 28 apr 2022

Bulgaria va propune României să dezvolte în comun un proiect eolian offshore în Marea Neagră, anunță publicația bulgară Mediapool, care îl citează pe ministrul Mediului, Borislav Sandov.

Acesta va avea vineri o vizită în România, alături de premierul Kiril Petkov, ocazie cu care se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și o delegație de miniștri români, arată G4Media.

Ministrul bulgar al Mediului, care deține și postul de vicepremier, a anunțat că investitori din Danemarca și Germania sunt interesate să participe la astfel de proiecte.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Oficialul bulgar a spus că un obstacol în calea realizării unui astfel de proiect e faptul că Bulgaria nu are o legislație adecvată pentru poiectele eoliene offshore. O situație similară e întâlnită însă și în cazul României.

Ministrul bulgar al Mediului a menționat că una dintre zonele cu mare potențial de producție a energiei electrice offshore este Șabla, aflată aproape de frontiera maritimă cu România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
romania