Investiții în pandemie: Engie a pregătit peste 1 miliard de lei pentru reabilitări de rețele de distribuție de gaze și construirea unora noi

Investiții în pandemie: Engie a pregătit peste 1 miliard de lei pentru reabilitări de rețele de distribuție de gaze și construirea unora noi
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 mai 2020

Engie România, fosta GDF Suez România, controlată de grupul francez omonim și unde statul român deține 37% din acțiuni, unul dintre cei doi mari distribuitori și furnizori de gaze naturale din țară, alături de E.ON, a pregătit peste 1 miliard de lei pentru investiții în reabilitări, sistematizări și optimizări de rețele de distribuție a gazelor pe care le are în concesiune și operare, precum și pentru construirea unora noi în localități care nu au acces în prezent la această utilitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, Engie a lansat o licitație pentru a încheia un acord-cadru de execuție de lucrări cu până la 30 de firme contractoare, data limită de depunere a ofertelor fiind 16 iunie.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 1,028 miliarde lei.

PIB-ul României a fost mai mare în 2019 decât cel al Cehiei sau Portugaliei CITEȘTE ȘI PIB-ul României a fost mai mare în 2019 decât cel al Cehiei sau Portugaliei

Acordul scos la licitație este împărțit în 6 loturi, pe grupuri de județe, și acoperă aproape 800 de kilometri de rețele de distribuție, existente sau care urmează să fie construite.

Cel mai scump lot este cel aferent rețelelor de distribuție din București și Ilfov, estimat la peste 378 milioane lei.

Engie România intenționează să nu acorde dividende acționarilor din profitul obținut în 2019, acesta urmând să fie inclus în rezerve ca rezultat reportat, potrivit unui document al companiei. Sursa citată arată că Engie România a înregistrat anul trecut un profit net de 335,7 milioane lei, în scădere cu peste 26% față de 2018 (455,92 milioane lei).

În 2019, Engie România a distribuit acționarilor dividende totale de 136,77 milioane lei, reprezentând 30% din profitul pe anul anterior, dividende din care statul român a încasat peste 50 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie retele distributie gaze
engie investitii
engie profit
engie dividende
acces retea gaze