Canadienii de la Blockchain Power au adus primul “miner” de criptomonede la ferma de la Dorobanțu

Canadienii de la Blockchain Power au adus primul “miner” de criptomonede la ferma de la Dorobanțu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mar 2018

Noul proprietar al parcului eolian Dorobanțu, compania canadiană Blockchain Power Trust, va începe să mineze criptomonede în România până la finele acestei luni, canadienii achiziționând în acest sens primul echipament hardware pentru mineritul monedelor virtuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că Blockchain Power Trust (fosta Transeastern Power Trust) a finalizat preluarea parcului Dorobanțu (județul Tulcea) de la OMV Petrom, cu o capacitate de 45 MW, în schimbul sumei de 23 milioane euro. În urma operațiunii, compania și-a schimbat numele și a anunțat că se va axa pe mineritul criptomonedelor, activitate pentru care va folosi preponderent energia produsă la Dorobanțu.

“Minerul” cumpărat acum de canadieni are o putere de procesare de până la 5,83 PH/s (pentahash/s, sau 5,83 cvadrilioane de calcule/s) și consumă 670 kW de energie când este folosit la capacitate maximă. Crearea de noi monede digitale, proces ce implică multiple calcule matematice, este cu atât mai profitabilă cu cât un sistem are o putere de calcul mai mare și un consum de energie mai scăzut.

Transelectrica susține că producția redusă de energie eoliană de joi a fost consecința “intensității reduse a vântului” și nu are legătură cu incidentul apărut pe linia sa de înaltă tensiune Constanța Nord – Tariverde CITEȘTE ȘI Transelectrica susține că producția redusă de energie eoliană de joi a fost consecința “intensității reduse a vântului” și nu are legătură cu incidentul apărut pe linia sa de înaltă tensiune Constanța Nord – Tariverde

Potrivit canadienilor, echipamentul va fi instalat și operațional până la finele lunii martie.

Compania a declarat anterior că vrea să atingă o putere totală de procesare la ferma de minerit din România de aproape 91 PH/s, cheltuielile cu echipamentele necesare fiind estimate la peste 20 miloane dolari.

Blockchain Power Trust deține și operează 15 instalații care produc energie electrică din surse regenerabile (două parcuri eoliene, două parcuri solare și 11 microhidrocentrale), toate în România.

Compania, care îi are printre fondatori și pe dezvoltatorul român de microhirocentrale Gabriel Stăniloiu, a anunțat că a produs 14.192 MWh de energie electrică în ianuarie, după finalizarea preluării parcului Dorobanțu, față de 5.584 MWh în ianurie 2017 și de 1.130 MWh în prima lună din 2016.

Blockchain Power Trust a fost fondată în 2014 și este listată pe TSX Venture Exchange din Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain power trust
criptomonede
minerit
ferma
dorobantu
energie eoliana