Canadienii de la Leading Edge Materials, cu una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, veniți în România în căutare de metale esențiale, au lansat un plasament privat pentru finanțare

Canadienii de la Leading Edge Materials, cu una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, veniți în România în căutare de metale esențiale, au lansat un plasament privat pentru finanțare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 aug 2023

Compania canadiană Leading Edge Materials, proprietara uneia dintre cele mai mari mine de grafit din lume și care a primit, recent, licența de explorare pentru perimetrul de minereu polimetalic Bihor Sud, vrea să atragă o finanțare de până la 2,5 milioane de dolari canadieni (1,86 milioane dolari), inclusiv pentru proiectul din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a lansat un plasament privat pentru vânzarea a aproximativ 21,74 milioane de acțiuni proprii însoțite de warrant-uri pentru un număr egal de acțiuni, estimând încasări brute de până la 2,5 milioane de dolari canadieni.

Fondurile vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor din Suedia și România, precum și pentru capital de lucru general și în scopuri corporative.

În pofida vânzărilor sporite din prima jumătate a anului, Alumil raportează un profit net în scădere CITEȘTE ȘI În pofida vânzărilor sporite din prima jumătate a anului, Alumil raportează un profit net în scădere

Leading Edge Materials, intrată pe piața românească în 2018, deține 51% din societatea mixtă LEM Resources SRL (LEM România), participație achiziționată de la REMAT Group Management și care poate fi majorată până la 90%.

Compania a primit licența de explorare pentru perimetrul de minereu polimetalic și molibden Bihor Sud în mai anul trecut, două luni mai târziu obținând și avizul ANRE pentru primul an de activitate.

Licența acoperă o suprafață de 25 de kilometri pătrați în Munții Apuseni, la aproximativ 90 km sud-est de Oradea.

În toamnă, compania a semnat un contract de antrepriză generală de lucrări cu Radioactiv Mineral Măgurele pentru perimetrul Bihor Sud, în vederea redeschiderii galeriilor miniere istorice din zonă.

TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august CITEȘTE ȘI TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august

Două dintre galeriile vizate au fost deschise la începutul acestui an, inspecțiile vizuale inițiale evidențiind mineralizări continue de nichel-cobalt, precum și prezența de minereuri polimetalice.

Canadienii de la Leading Edge Materials, cu una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, veniți în România în căutare de metale esențiale, au lansat un plasament privat pentru finanțare

Perimetrul licenței de explorare Bihor Sud, zonele țintă de explorare și o selecție de intrări în galerii identificate. Sursa: Leading Edge Materials

Fondată în 2010 la Vancouver, Leading Edge Materials (fosta Flinders Resources) deține, pe lângă participația de 51% din proiectul Bihor Sud, două concesiuni în Suedia, inclusiv mina Woxna, din centrul țării, una dintre cele mai mari mine de grafit din lume.

Compania este listată pe bursele TSX Venture Exchange și OTCQB din Canada, precum și pe piața Nasdaq First North Stockholm din Suedia.

Leading Edge Materials se descrie ca fiind axată pe dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de materii prime esențiale, situate în Uniunea Europeană.

EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări

Materiile prime critice sunt stabilite ca atare de către Uniunea Europeană, pe baza importanței economice și a riscului de aprovizionare. Acestea sunt direct legate de tehnologiile cu creștere rapidă, cum ar fi bateriile pentru electromobilitate și stocarea energiei și magneții permanenți pentru motoare electrice și energia eoliană, care stau la baza tranziției spre o energie curată și neutralitate climatică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
leading edge material
radioactiv mineral magurele
contract antrepriza generala
deschidere galerii mine bihor sud
lem romania
remat group
nichel
cobalt
metale rare romania