Carmen Neagu, fostul șef al GE Energy și CA Transelectrica, a devenit director general la EnergoBit

Carmen Neagu, fostul șef al GE Energy și CA Transelectrica, a devenit director general la EnergoBit

Sursa foto: Agerpres

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2016

Carmen Neagu, fostul șef al GE Energy și Consiliului de Administrație al Transelectrica, a fost numită, începând cu 1 februarie 2016, director general executiv (CEO) al grupului EnergoBit, furnizor de echipamente și servicii energetice, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carmen Neagu a fost numită în iulie 2013 membru al Consiliului de Administrație al Transelectrica și, din luna mai 2014 până curând, ea a fost președinte al Consiliului de Administrație

Anterior, ea și-a construit o carieră puternică în sectorul energetic, atât în companii românești, cât și în companii multinaționale. În perioada 2005 - 2012, în calitate de director executiv regional (SEE) pentru energie la compania General Electric, ea a fost responsabilă de toată gama de produse și servicii GE Energy din regiune. Până în 2005, a fost implicată în dezvoltarea strategică a sistemului energetic din România în cadrul ELCEN, Termoelectrica și al Companiei Naționale de Electricitate și a deținut o serie de poziții de top management în domeniile legate de strategie și afaceri internaționale privind generarea energiei, în perioada restructurării sectorului energetic din România.

În cadrul EnergoBit, Carmen Neagu își va asuma întreaga responsabilitate pentru managementul Grupului și strategia pe termen lung, conducând compania cu accent special pe dezvoltarea poziției competitive în piețele principale de transport și distribuție a energiei, pe diversificarea bazei de clienți și produse, precum și pe dezvoltarea continuă a piețelor de export, spun reprezentanții companiei.

Șeful diviziei explorare-producție a Petrom, trimis de austrieci pe poziția de vicepreședinte OMV la Antipozi CITEȘTE ȘI Șeful diviziei explorare-producție a Petrom, trimis de austrieci pe poziția de vicepreședinte OMV la Antipozi

"Obiectivele mele în calitate de CEO al EnergoBit sunt de a consolida poziția companiei pe piețele interne și cele de export, profitând de oportunitățile viitoare din segmentele de transport și distribuție, generare de energie și servicii industriale. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa de management a EnergoBit existentă și cu acționarii EnergoBit în această oportunitate interesantă. Compania reprezintă o platformă puternică pentru dezvoltarea unui lider de piață independent în CEE', a declarat Neagu, citată în comunicat.

La rândul său, Ștefan Gadola, unul dintre fondatorii EnergoBit, a subliniat că noul director al companiei are mulți ani de experiență în sectorul de energie din România, având un istoric remarcabil în mediul corporatist multinațional.
"Am încredere că această combinație va aduce beneficii organizației și va sprijini creșterea continuă a EnergoBit', a adăugat el.

"(...) Având-o pe Carmen la conducerea uneia dintre cele mai puternice echipe de ingineri din zonă, ne așteptăm să putem beneficia de revigorarea pieței regionale și să accelerăm creșterea companiei', a spus, la rândul său, Andrzej Bartos, membru al Consiliului de Administrație, reprezentând Innova Capital, cel mai mare acționar al companiei.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
carmen neagu
transelectrica
energobit
ge energy