Casa Albă acuză marile companii petroliere pentru prețul ridicat al benzinei

Casa Albă acuză marile companii petroliere pentru prețul ridicat al benzinei
scris 1 dec 2021

Casa Albă a apreciat ca "extrem de supărător" decalajul între prețul benzinei care rămâne scumpă în Statele Unite în timp ce prețul petrolului scade, indicând responsabilitatea companiilor multinaționale din sector, notează AFP.

"Este extrem de supărător", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în timpul unui briefing de presă la bordul avionului prezidențial Air Force One, scrie Agerpres.

Grindeanu, despre TAROM: Facem eforturi să rămână o companie a românilor CITEȘTE ȘI Grindeanu, despre TAROM: Facem eforturi să rămână o companie a românilor

"Suntem supărați pentru că există o scădere a prețului petrolului. Nu există, însă, nicio scădere a prețului la benzină. (...) Nu trebuie să fii economist, nu trebuie să fii expert pe piața petrolului ca să-ți dai seama", a adăugat ea, subliniind că, în același timp, "îi vedem pe patronii companiilor petroliere lăudându-se cu profiturile lor".

Jen Psaki a reamintit că președintele american, Joe Biden, a sesizat autoritatea pentru concurență în această privință.

Benzina scumpă este un ghimpe în coasta liderului democrat care dorește să fie președintele clasei de mijloc, într-o țară în care automobilul este rege.

Prețul țițeiului a scăzut din cauza răspândirii noii variante a COVID-19 care provoacă temeri legate de o încetinire a activității economice globale și, prin urmare, de o reducere a consumului de aur negru. 

viewscnt
Afla mai multe despre
casa albă
benzina