Cea mai mare baterie din lume, proiect dezvoltat de Elon Musk, racordată la rețeaua electrică din Australia

Cea mai mare baterie din lume, proiect dezvoltat de Elon Musk, racordată la rețeaua electrică din Australia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2017

Cea mai mare baterie din lume, un proiect dezvoltat de miliardarul Elon Musk, a fost racordată vineri la rețeaua electrică din statul Australia de Sud, pentru a înzestra acest sistem cu o sursă proprie de energie curată, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul de baterii litiu-ion, cu o capacitate totală de 100 MW, a fost furnizat de Tesla, constructorul de automobile electrice condus de Elon Musk, și va putea să alimenteze cu electricitate aproximativ 30.000 de locuințe, în asociere cu Neoen, liderul francez din domeniul energiilor regenerabile, arată Agerpres.

Statul Australia de Sud a fost în întregime privat de electricitate în 2016, în urma unor vânturi violente și ploi torențiale.

Cât de rapid poate fi internetul fix prin fibră optică și cum îl poți folosi în avantajul afacerii tale CITEȘTE ȘI Cât de rapid poate fi internetul fix prin fibră optică și cum îl poți folosi în avantajul afacerii tale

Sistemul de baterii Tesla Powerpack a fost conectat săptămâna trecută la parcul eolian Hornsdale din apropierea orașului Jamestown, operat de Neoen.

Proiectul a pornit de la un pariu lansat în martie de Musk. Într-un schimb de mesaje pe Twitter, șeful Tesla a promis atunci că va instala bateriile în 100 de zile de la semnarea contractului de interconectare, în caz contrar urmând să achite costurile proiectului.

Proiectul dezvolat de Tesla și Neoen este finanțat printr-un program guvernamental în valoare de 510 milioane dolari australieni, ce include instalarea de generatoare pe motorină pentru gospodăriile din sudul continentului

 

viewscnt
Afla mai multe despre
baterie
musk
tesla