Șeful Tesla spune că va soluționa criza energetică din Australia de Sud în 100 de zile

Șeful Tesla spune că va soluționa criza energetică din Australia de Sud în 100 de zile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mar 2017

Miliardarul american Elon Musk s-a oferit să soluționeze o criză energetică în Australia cu ajutorul bateriilor produse de Tesla. Musk spune că va instala un sistem de baterii și acumulatori în valoare de 25 milioane de dolari capabil să livreze 100 MWh de energie electrică într-un interval de 100 de zile de la semnarea contractului, în caz contrar urmând să acopere costurile proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla a făcut oferta pe contul său de Twitter, iar Guvernul australian a anunțat că este gata să sprijine proiectul, în condițiile în care Australia este afectată de căderi majore de curent din cauza intemperiilor. Recent, o pană de curent a lăsat în întuneric locuitorii din sudul continentului timp de două săptămâni, scrie Reuters.

Oferta a venit după ce Mike Cannon-Brookes, co-fondator al producătorului australian de software Atlassian, a declarat că va asigura sprijin material și politic dacă Tesla va furniza tehnologia necesară pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Australia de Sud.

Companiile de utilități vor amânarea liberalizării prețului gazelor CITEȘTE ȘI Companiile de utilități vor amânarea liberalizării prețului gazelor

"Sistemul Tesla va fi instalat și operational în 100 de zile de la semnarea contractului. În caz contrar, (sistemul) va fi gratuit", a replicat Musk.

Musk a înaintat un preț de 250 dolari/KWh pentru un sistem de baterii și acumulatori Powerwall și Powerpack cu o capacitate totală de 100 MWh, costul total al proiectului fiind de 25 milioane de dolari.

Ministrul australian al Energiei, Josh Frydenberg, a declarat pentru Reuters că Guvernul australian va sprijini companiile care vin cu propuneri ferme în vederea creșterii capacității de înmagazinare a energiei electrice.

În același timp, șeful Atlassian spune că a primit deja oferte de la companii care vor să cumpere energie electrică sau să contribuie cu bani la realizarea proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
australia de sud
baterii
pene curent
criza energetica