Cel mai mare parc fotovoltaic din Transilvania va fi construit în Bistrița, cu finanțare prin PNRR

Cel mai mare parc fotovoltaic din Transilvania va fi construit în Bistrița, cu finanțare prin PNRR
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Cel mai mare parc fotovoltaic din Transilvania, cu peste 5.500 de module, va fi construit în Bistrița, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar termenul de finalizare a investiției este vara anului 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parcul fotovoltaic va fi construit de producătorul de acumulatori auto Rombat și Datacor, furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii.

E.On, dată în judecată de protecția consumatorilor din Germania, după ce a dublat nejustificat prețurile. A avut probleme și în România CITEȘTE ȘI E.On, dată în judecată de protecția consumatorilor din Germania, după ce a dublat nejustificat prețurile. A avut probleme și în România

Proiectul actual din Bistrița constă în construcția unui parc fotovoltaic de 4,2 MW, ce va include 5.538 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, bifaciale amplasate la sol, și 2.304 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, monofaciale amplasate pe acoperișul halei.

Rombat, fondată în anul 1991, cu sediul în Bistrița, este un producător de acumulatori auto.

Datacor este un furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. Cu sediul administrativ și logistic în Bistrița, Datacor operează în mai multe orașe din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
parc fotovoltaic