CET Govora a plătit creanțe de peste 510 milioane lei. Compania lansează licitație de 34 milioane euro pentru transportul de cărbune pe calea ferată

CET Govora a plătit creanțe de peste 510 milioane lei. Compania lansează licitație de 34 milioane euro pentru transportul de cărbune pe calea ferată
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2017

Producătorul de energie termică și electrică CET Govora, aflat în insolvență, a achitat din momentul deschiderii procedurii și până în prezent toate creanțele curente către partenerii comerciali, în cuantum de peste 510 milioane lei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui comunicat al administratorului judiciar Euro Insol, au fost deja realizate principalele revizii și reparații ale instalațiilor, inclusiv revizia sistemului primar de termoficare, scrie News.ro.

”Sunt în derulare alte lucrări planificate și se intensifică eforturile pentru realizarea unui stoc optim de cărbune, atât în depozitele de la carierele din Berbești și Alunu, cât și în incinta termocentralei”, arată un comunicat transmis miercuri de Euro Insol.

Scumpiri de peste 5% la gaze și electricitate în ultimul trimestru al anului UPDATE: ANRE a avizat scumpirea electricității cu 3 bani/KWh în regim reglementat. Furnizorii solicitaseră o majorare de trei ori mai mare CITEȘTE ȘI Scumpiri de peste 5% la gaze și electricitate în ultimul trimestru al anului UPDATE: ANRE a avizat scumpirea electricității cu 3 bani/KWh în regim reglementat. Furnizorii solicitaseră o majorare de trei ori mai mare

În plus, în vederea asigurării necesarului de cărbune pentru producția de energie electrică și termică, CET Govora a încărcat în SEAP documentația tehnică în vederea atribuirii unui contract de transport cărbune pe calea ferată.

”Valoarea contractului este de 34 milioane euro, iar durata de derulare de patru ani. Volumul transportat este de 8,4 milioane tone cărbune pe ruta Berbești-Alunu până pe platforma CET Govora”, mai informează comunicatul.

Data limită de depunere a ofertelor este 6 octombrie 2017.

”Ca urmare a măsurilor de redresare economică, luate de către administratorul judiciar Euro Insol, CET Govora dispune de resursele financiare necesare pentru finanțarea activității curente, prin plata la scadență a tuturor furnizorilor de bunuri și servicii”, mai precizează casa de insolvență.

La 30 iunie, CET Govora a înregistrat un profit net de 30,6 milioane lei față de o pierdere de 5 milioane lei înregistrată la 30 iunie 2016. Capitalurile proprii ale societății s-au majorat cu 39 milioane lei, iar veniturile suplimentare obținute din renegocierea contractelor de energie electrică și termică cu Oltchim și Ciech Soda Romania au fost de 35 milioane lei.

De asemenea, prin renegocierea contractelor cu furnizorii de bunuri și servicii, inclusiv cu furnizorul de gaze naturale, s-au diminuat cheltuielile cu 10,5 milioane lei. 

CET Govora este producător și distribuitor de energie termică – apă caldă de consum și încălzire centralizată – în orașele Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești și Călimănești-Căciulata. Compania este deținută de Consiliul Județean Vâlcea.

La 9 mai 2016, Tribunalul Vâlcea a deschis procedura insolvenței în cazul CET Govora ca urmare a deprecierii indicatorilor financiar-contabili, compania având atunci pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de 170.000 lei, iar fondul lunar de salarii depășea 10 milioane lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cet govora