China își mărește producția de cărbune

China își mărește producția de cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2021

China și-a crescut producția zilnică de cărbune cu peste 1 milion de tone pe fondul unei penurii de energie, în timp ce liderii mondiali negociază dur un acord la COP26 pentru a salva planeta de încălzirea globală "catastrofală", potrivit Le Figaro, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mijlocul unei redresări economice globale, China suportă pe deplin costul în creștere al materiilor prime, în special al cărbunelui, de care gigantul asiatic depinde în proporție de 60% pentru a-și alimenta centralele electrice. Această situație împinge centralele la ralanti, în ciuda cererii puternice, ceea ce duce la raționalizarea energiei electrice și la creșterea costurilor de producție pentru companii.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Pentru a ușura presiunea, autoritățile au autorizat redeschiderea minelor de cărbune în ultimele săptămâni. Demersul este în contradicție cu promisiunea președintelui chinez Xi Jinping de a începe să reducă emisiile de carbon ale țării sale înainte de 2030.

De la jumătatea lunii octombrie, producția zilnică de cărbune a depășit 11,5 milioane de tone, a declarat duminică puternica agenție de planificare NDRC. Aceasta reprezintă o creștere a capacității de 1,1 milioane de tone față de sfârșitul lunii septembrie. Luna trecută, NDRC nu a exclus să intervină pentru a reduce prețul cărbunelui.

Agenția "va folosi toate mijloacele necesare [...] pentru a readuce prețurile cărbunelui într-un interval rezonabil", a anunțat ea, fără a preciza soluțiile prevăzute.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Această creștere a producției vine în momentul în care liderii mondiali încearcă să cadă de acord la Glasgow asupra unui obiectiv global mai ambițios pentru reducerea gazelor cu efect de seră la conferința ONU privind clima, COP26. Președintele chinez se numără printre marii absenți de la această adunare, căreia i s-a adresat printr-un discurs scris. Țara sa este atât cel mai mare producător de cărbune din lume, cât și cel mai mare poluator din lume. China este însă și țara care investește cel mai mult în energie curată.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
carbune