China nu va mai construi centrale pe cărbune noi în străinătate

China nu va mai construi centrale pe cărbune noi în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2021

China urmează să înceteze să mai construiască centrale pe cărbune în străinătate, în cadrul luptei împotriva modificărilor climatice, a anunțat președintele chinez Xi Jinping a anunțat în Adunarea Generală a ONU, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul chinez a făcut acest anunț în urma unor cereri în acest sens ale unor organizații de apărarea mediului, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

”China își va consolida susținerea altor țări, în vederea favorizării energiilor verzi și cu puțin carbon și nu va construi noi centrale pe cărbune în străinătate”, a anunțat el marți, într-un discurs preînregistrat.

ONG-uri au îndemnat Beijingul să înceteze să maifinanțeze acest tip de proiecte.

Emisarul american în lupta împotriva modificărilor climatice John Kerry a mers mai departe, în cadrul unei vizite în China, la începutul lui septembrie, avertizând că o continuare a construirii unor centrale pe cărbune în țări din Asia riscă să aneantizeze eforturi mondiale în lupta împotriva încălzirii globale.

John Kerry le-a cerut atunci oficialilor chinezi să înceteze definitiv să mai construiască astfel de centrale pe cărbune, ”pentru a nu ruina capacitatea lumii de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050”.

Xi Jinping a reafirmat, totdată, angajamentele chineze, și anume atingerea unei neutralități a carbonului ”înainte de 2060” și atingerea unui vârf al emisiilor ”înainte de 2030”.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
china