Chinezii de la CEFC ar putea prelua Rompetrol în vara acestui an

Chinezii de la CEFC ar putea prelua Rompetrol în vara acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2017

China Energy Company Ltd ar putea finaliza vara aceasta preluarea KMG International (fostul Rompetrol Group) de la grupul kazah de stat KazMunayGas, a declarat vineri Cătălin Dumitru, senior vicepreședinte al grupului, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Documentația își urmează parcursul, atât către autoritățile române, nu avem niciun dubiu că acordul nu va fi dat. După care urmează acordul autorităților de la Bruxelles. Noi sperăm în vara aceasta - spun în vara aceasta și nu dau o dată precisă, pentru că sunt proceduri care necesită timp - să putem vorbi despre încheierea deal-ului”, a afirmat Dumitru, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice.

CEFC va achiziționa o participație de 51% în KMGI de la KazMunayGas, companie de stat din Kazahstan, care va păstra restul participației. KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, prin care grupul kazah de stat KazMunayGas controlează rafinăria Petromidia, a anunțat în decembrie că negocierile dintre KazMunayGas și compania chineză China Energy Company Limited (CEFC) pentru vânzarea pachetului de 51% din acțiunile KMG International NV au ajuns în etapa finală, scrie News.ro.

Rompetrol Downstream a deschis vineri prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice, pe Șoseaua Chitila din București, urmând ca alte șapte stații de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în București, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.

Gazprom negociază cu Bulgaria și Grecia prelungirea Turkish Stream către Europa. România - ocolită CITEȘTE ȘI Gazprom negociază cu Bulgaria și Grecia prelungirea Turkish Stream către Europa. România - ocolită

Încărcarea este gratuită. Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârșitul anului și se ridică la suma de 10 milioane dolari, spun oficialii companiei.

Deținut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale.

În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil in funcțiune din 1905, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii si 3 stații de îmbuteliere GPL și șase depozite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc
rompetrol