Combinatul de aluminiu Alro, selectat de Complexul Energetic Oltenia prin licitație publică, să construiască împreună o centrală electrică pe gaze, la Ișalnita

Combinatul de aluminiu Alro, selectat de Complexul Energetic Oltenia prin licitație publică, să construiască împreună o centrală electrică pe gaze, la Ișalnita
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că a fost declarat ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița, de 850 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Alro (BVB: ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că a fost declarată ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița”, anunță Alro.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea "arată pisica" Guvernului în cazul Hidroelectrica: IPO va fi mai mic dacă se insistă cu listarea doar la București. Nu va fi mai devreme de primăvară și nu la orice preț

În conformitate cu anunțul de licitație, CEO și Alro vor negocia înființarea unei societăți cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobărilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va înlocui două instalații vechi (blocuri) pe cărbune de 315 MW fiecare, scrie News.ro.

„Acest parteneriat va oferi Alro oportunitatea de a-și diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări. Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație, Alro.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro SA - producătorul de aluminiu, Alum SA - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion SRL – producător de aluminiu extrudat, Conef SA – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu.

Alro este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,38%). ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare. Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
complexul energetic oltenia