Comisia Europeană acuză Rusia de șantaj după sistarea livrărilor de gaze către Polonia și Bulgaria

Comisia Europeană acuză Rusia de șantaj după sistarea livrărilor de gaze către Polonia și Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

Anunțul Gazprom privind oprirea livrărilor de gaze naturale către clienții din Europa “este încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de șantaj”, acuză Comisia Europeană, la o zi după ce Rusia a decis să suspende livrările către Polonia și Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul rus cu capital de stat a suspendat livrările către Polonia și Bulgaria începând de astăzi, după ce cele două țări au refuzat să plătească gazele naturale în ruble.

“Anunțul Gazprom privind oprirea, în mod unilateral, a livrărilor de gaze către clienți din Europa este încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de șantaj. Acest lucru este nejustificat și inacceptabil. Și arată încă o dată că Rusia nu este un furnizor de gaze de încredere”, a declarat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Aceasta a transmis că UE este pregătită pentru acest scenariu, o reuniune a grupului Comisiei de coordonare a gazelor fiind în curs de desfășurare.

“Am lucrat pentru a asigura livrări alternative și cele mai bune niveluri de stocare posibile în întreaga UE. Statele membre au pus în aplicare planuri de urgență pentru un astfel de scenariu și am colaborat cu ele în coordonare și solidaritate. Chiar acum are loc o reuniune a grupului de coordonare a gazelor și suntem în curs de elaborare a răspunsului nostru coordonat la nivelul UE.

De asemenea, vom continua să lucrăm cu partenerii internaționali pentru a asigura fluxuri alternative”, a precizat von der Leyen.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
ursula von der leyen
rusia
gazprom
suspendare livrari gaze gazprom
bulgaria
polonia