Compania franceză Total a devenit primul mare producător de energie care se retrage din principalul grup de lobby american din industria petrolului și gazelor

Compania franceză Total a devenit primul mare producător de energie care se retrage din principalul grup de lobby american din industria petrolului și gazelor
scris 16 ian 2021

Compania franceză Total a devenit primul mare producător de energie la nivel global care a decis să se retragă din cel mai mare grup de lobby american din industria petrolului și gazelor, din cauza dezacordurilor legate de politicile referitoare la climă și sprijinul pentru relaxarea reglementărilor în domeniul activităților de forare, transmite Reuters.

Total a anunțat că nu își va reînnoi statutul de membru al American Petroleum Institute (API), în urma unei evaluări a pozițiilor grupului de lobby în domeniul climei, pe care care le-a descris ca fiind ”aliniate doar parțial” cu cele ale Total, scrie Agerpres.

EXCLUSIV PMB și-a declarat intenția fermă de a cumpăra ELCEN, Romgaz nu. Cât trebuie să plătească și de unde face rost de bani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PMB și-a declarat intenția fermă de a cumpăra ELCEN, Romgaz nu. Cât trebuie să plătească și de unde face rost de bani

Retragerea din API, cel mai puternic grup de lobby în industria petrolului și gazelor din Statele Unite, survine înaintea unei schimbări majore a politicii SUA în acest domeniu, președintele ales Joe Biden promițând să combată schimbările climatice și să aducă emisiile din țară la zero până în 2050.

Decizia Total exercită presiuni asupra companiilor europene BP și Royal Dutch Shell de a-i urma exemplul, după ce acestea s-au opus în ultimul an.

Retragerea scoate în evidență și diferența de politici dintre cele mai mari companii europene, care în ultimul an și-au accelerat planurile de reducere a emisiilor și de dezvoltare a afacerilor în domeniul energiei regenerabile, și companiile americane Exxon Mobil și Chevron, care au rezistat în mare parte presiunilor în creștere ale investitorilor pentru diversificarea operațiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
total
lobby