Complexul Energetic Hunedoara: Șase creditori au blocat conturile companiei

Complexul Energetic Hunedoara: Șase creditori au blocat conturile companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2016

Conturile bancare ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost blocate din cauza cererilor înainte de șase dintre creditorii companiei, au declarat pentru News.ro, surse din piață.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat, la începutul acestei luni, intrarea în insolvență a CEH, instanța admițând apelul Sindicatului "Noroc Bun” Petroșani împotriva sentinței judecătorului sindic de intrare în insolvență a companiei. Instanța a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara. Astfel, unii creditori au putut cere blocarea conturilor, în condițiile în care compania nu mai este protejată de legea insolvenței.

”Cei șase creditori au de recuperat peste 20 milioane de lei de la CEH. Cea mai mare sumă ar avea-o de luat Enel Distribuție Banat, peste șase milioane de lei”, au declarat sursele consultate de News.ro.

EXCLUSIV Culisele discuției premierului Cioloș cu președintele Ford în SUA: Producția redusă de automobile va fi compensată de motoare. Guvernul solicită proiecte pentru automobile electrice CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Culisele discuției premierului Cioloș cu președintele Ford în SUA: Producția redusă de automobile va fi compensată de motoare. Guvernul solicită proiecte pentru automobile electrice

Ceilalți cinci creditori ar fi Societatea Comercială de Conservare și Închidere a Minelor (Conversmin), care ar avea de recuperat 6,5 milioane lei, Administrația Mediului cu 330.000 lei, primăria comunei Vețel (Județul Hunedoara) cu 150.000 lei și alte două firme cu câteva zeci de mii de lei fiecare.

Ministerul Energiei a negociat cu creditorii pentru a putea permite deblocarea banilor necesari plății salariilor angajaților, potrivit acelorași surse.

Decizia suprinzătoare a Curții de Apel Alba Iulia, de anulare a intrării în insolvență a CEH, lasă compania de stat fără protecție în fața creditorilor, iar planurile de executare silită vor putea fi puse în aplicare și ar putea lăsa compania de stat fără o parte importantă din patrimoniu, a declarat recent pentru News.ro avocatul specializat pe insolvență Remus Borza.

Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr CITEȘTE ȘI Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr

CEH, aflat în insolvență din ianuarie 2016, avea datorii acceptate de către administratorul judiciar de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 milioane lei sunt către bugetele statului, potrivit ultimelor date disponibile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a prezentat recent concluziile unui comitet pentru minerit, care arată că la CEH este nevoie de două grupuri energetice, Paroșeni și Deva, și de două mine viabile, Livezeni și Vulcani, în timp ce minele Lonea și Lupeni sunt considerate fără viitor și vor fi închise.

Ministerul este favorabil creării unei noi companii care să preia activele viabile ale CEH, dar nu și datoriile, și a solicitat Ministerului Finanțelor, principalul creditor al societății, să aibă încredere în planurile ministerului, în condițiile în care, în caz contrar, riscă să recupereze mult mai puțin din creanțele deținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
ce hunedoara
ministerul energiei
victor grigorescu
insolventa ce hunedoara
enel distributie