Compromis Franța-Germania pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2

Compromis Franța-Germania pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2

Nord Stream 2

scris 8 feb 2019

Franța și Germania au transmis vineri partenerilor din Uniunea Europeană o soluție de compromis care permite revizuirea Directivei europene cu privire la gazele naturale, fără a bloca însă proiectul gazoductului Nord Stream 2, informează AFP, care a obținut o copie a acestui document.

Problemele apărute în contextul Nord Stream 2 au fost relatata AICI de Profit.ro.

Soluția de compromis a fost trimisă ambasadorilor statelor membre la Bruxelles. Dacă va fi acceptat, compromisul ar permite evitarea unei crize între Paris și Bruxelles și, de asemenea, ar permite Franței să își dea acordul pentru adoptarea unor noi reguli europene privind transportul gazelor naturale, au explicat pentru AFP surse diplomatice, scrie Agerpres.

LISTA Mașini de lux din România, rechemate în service pentru probleme la soft-ul direcției. „Vor fi înlocuite șuruburile scaunelor” CITEȘTE ȘI LISTA Mașini de lux din România, rechemate în service pentru probleme la soft-ul direcției. „Vor fi înlocuite șuruburile scaunelor”

Comisia Europeană vrea să extindă câmpul de aplicare a Directivei privind gazele naturale la infrastructurile care provin din țările terțe, care ar trebui să respecte aceleași reguli cu cele europene, respectiv transparența prețurilor, accesul terților la infrastructuri, precum și separarea activităților între furnizorii de gaze și gestionarii infrastructurilor. În prezent, proiectul Nord Stream 2 nu respectă aceste reguli.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2