Concernul sud-coreean Doosan - o nouă infuzie masivă de capital pe platforma IMGB, cu o pierdere ridicată

Concernul sud-coreean Doosan - o nouă infuzie masivă de capital pe platforma IMGB, cu o pierdere ridicată
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 iun 2019

Concernul industrial sud-coreean Doosan, care controlează producătorul de echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, Doosan IMGB de pe platforma omonimă din București, a semnat o nouă majorare a capitalului social al subsidiarei sale românești, de această dată cu o infuzie masivă de capital, de aproape 28 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În vara anului trecut, infuzia a fost de 2,1 milioane euro.

 

Sud-coreenii au semnat în timp mai multe astfel de operațiuni, una substanțială, cu un aport de peste 27 milioane euro, fiind efectuată în urmă cu un an.

În ultimii ani, Doosan IMGB a reușit să-și reducă progresiv pierderile, de la peste 49 milioane lei în 2013 la sub 8 milioane lei în 2016 (cu un provizion de 4,4 milioane lei), dar în 2017 a revenit la o pierdere de 30,9 milioane lei (cu un provizion de 4,6 milioane lei). Anul trecut, pierderea s-a cifrat la 25 milioane lei.

EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată

Dacă în ultimii ani cifra de afaceri s-a menținut constant peste nivelul de 300 milioane lei, ajungând la 302,7 milioane lei în 2016, în ușoară scădere față de anul anterior, în 2017 a totalizat doar 208,4 milioane lei. Anul trecut, afacerile au cumulat 249,4 milioane lei.

Relativ constant este efectivul de angajați, la peste 400, numărul mediu al acestora fiind de 433 în 2017 și de 409 anul trecut.

Decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache, în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad, amânată din nou de către magistrați CITEȘTE ȘI Decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache, în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad, amânată din nou de către magistrați

În 2008, pierderile Doosan IMGB se ridicau la aproape 110 milioane lei. Înainte de 1989, pe platforma IMGB munceau peste 13.000 de salariați.

Gigantul coreean Doosan a preluat IMGB în 2006 de la compania norvegiană Kvaerner, cu 26 milioane dolari. Norvegienii cumpăraseră fosta glorie a industriei locale din perioada comunistă în 1998, contra a circa 10 milioane de dolari, din care doar jumătate de milion a reprezentat prețul propriu-zis de achiziție, iar restul – suma necesară achitării datoriilor producătorului de mașini grele.

Doosan IMGB se află în topul celor mai mari consumatori de energie electrică din economia românească și a beneficiat, din această cauză, de schema de ajutor de stat constând în reducerea cotei obligatorii de achiziții de certificate verzi destinate subvenționării producției de energie regenerabilă, alături de companii precum Alro Slatina, ArcelorMitall Steel Galați, Lafarge sau Azomureș.

Twitter ar putea pierde o cincime din capitalizarea de piață dacă Trump nu ar mai posta mesaje CITEȘTE ȘI Twitter ar putea pierde o cincime din capitalizarea de piață dacă Trump nu ar mai posta mesaje

Doosan IMGB produce echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, cea mai mare parte a producției mergând la export.

Fondat în 1896, grupul Doosan are aproape 39.000 de angajați în 38 de țări.

Doosan a decis recent să se extindă pe piața din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
imgb
platforma imgb
doosan
doosan group
doosan imgb
industrie grea
masini grele
intreprinderea de masini grele bucuresti
industria energetica
industria siderurgica