CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți, vine la bursă. Start pe 28 mai - FOTO

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți, vine  la bursă. Start pe 28 mai - FOTO
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil SA, din județul Constanța, un business cu vechime de 20 de ani și rulaj anual de peste 126 milioane lei înainte de pandemie,vine la bursă, confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Procedura a fost reavansată de Profit.ro și recent, cu datele listării.

FOTO PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în energie verde prin instalarea de panouri fotovoltaice CITEȘTE ȘI FOTO PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în energie verde prin instalarea de panouri fotovoltaice

Acum, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că a aprobat Prospectul pentru oferta publică inițială de vânzare a 10 milioane de acțiuni în vederea listării JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București, piața AeRO.

Oferta publică inițială, de zece zile lucrătoare, va începe pe 28 mai 2024 și se va derula până la data de 10 iunie 2024. 

Oferta se adresează atât investitorilor de retail, cât și celor instituționali. Acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul „JTG”.

FOTO&VIDEO Iohannis a mers cu Nuclearelectrica la Doosan, pentru reactoarele modulare mici de la Doicești CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Iohannis a mers cu Nuclearelectrica la Doosan, pentru reactoarele modulare mici de la Doicești

Valoarea unei acțiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acțiune, iar prețul de ofertă la care vor fi tranzacționate acțiunile este de 6,50 lei per acțiune. Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din prețul de ofertă și astfel vor putea subscrie la prețul de 5,46 lei/acțiune.

Oferta publică este adresată investitorilor instituționali și de retail, investiția minimă fiind de 300 de acțiuni. Alocarea acțiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi „pro-rata”.

Listarea la BVB va majora capitalul social al JT Grup Oil cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul o va investi în noi proiecte și tehnologii pentru eficientizarea operațiunilor și în dezvoltarea și extinderea gamei de servicii.

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală

„Aprobarea Prospectului și listarea JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București reprezintă un pas important în direcția consolidării poziției noastre pe piață. Prin listarea pe piața bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanțele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, și distribuirea dividendelor sub formă de acțiuni gratuite.”, punctează Bogdan Aldea, Președinte al Consiliului de Administrație și Directorul General al JT Grup Oil S.A.

Steluța Lebidov, CFO, JT Gup Oil, adaugă: ”Invităm investitorii să investească într-o companie sigură din punct de vedere financiar, cu o viziune strategică orientată spre viitor. Rezultatele solide din ultimii zece ani, arată o creștere constantă a cifrei de afaceri, de la 136 milioane RON în 2014 la aproape 300 milioane RON în 2023. Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creștere a cantității vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane RON până la aproximativ 3 miliarde RON. De asemenea, ne așteptăm ca profitul să înregistreze o evoluție constantă având în vedere deținerea propriului terminal, care va fi complet funcțional până la finalul acestui an. Creșterea profitului la aproximativ 80 milioane RON va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal și activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A.”

FOTO Corespondență din Atena – Într-o intervenție-surpriză, cea mai mare companie energetică din Ucraina, a miliardarului Rinat Ahmetov, mulțumește României pentru sprijin. Ajutorul cerut din partea Europei CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență din Atena – Într-o intervenție-surpriză, cea mai mare companie energetică din Ucraina, a miliardarului Rinat Ahmetov, mulțumește României pentru sprijin. Ajutorul cerut din partea Europei

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiția în acest proiect se ridică la 25 milioane de euro și este finanțată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro și un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro. 

”Această ofertă publică inițială și, ulterior, listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București reprezintă pașii firești pe care JT Grup Oil îi parcurge în această fază de dezvoltare. Am început acest business în 2001 și de atunci am fost într-o evoluție continuă, depășind provocările care au tot apărut de-a lungul anilor. Suntem acum într-un punct de referință atât pentru noi, cât și pentru România. În scurt timp vom finaliza o investiție strategică pentru noi și pentru regiune, cel mai nou și modern terminal privat de produse petroliere din România, iar business-ul va crește exponențial potrivit tuturor prognozelor pe care le avem.

Concomitent cu acest proiect, ne creștem liniile de activitate curente și dezvoltăm altele noi. Deschiderea noastră către investitori vine, astfel, în mod natural în acest moment de dezvoltare strategică a companiei. Oferta publică inițială și listarea pe piață reprezintă o invitație pe care o adresăm investitorilor de ne fi alături în această nouă etapă de creștere a JT Grup Oil și, în acest moment, pot să le fac și o promisiune: veți avea doar de câștigat alături de noi”, a declarat anterior Jean Paul Tucan, acționarul majoritar al JT Grup Oil.  

ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța CITEȘTE ȘI ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

Finanțarea ce va fi atrasă prin oferta publică inițială va fi utilizată de companie pentru dezvoltarea și consolidarea liniilor de business, de la creșterea volumelor de combustibili tranzacționate pe piața locală până la deschiderea de stații de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum și finalizarea și operarea JT terminal.

JT Grup Oil SA, înființată în 2001, este controlată de omul de afaceri constănțean Jean-Paul Tucan, cu 90% din acțiuni, restul de 10% din capital fiind în posesia lui Bogdan Florin Aldea, care este și director general al companiei.

JT Grup Oil a terminat anul trecut cu profit net de 5,7 milioane lei, cifră de afaceri de 224,3 milioane lei și un număr mediu de 35 de angajați. Compania deține mai multe depozite de carburanți, în Năvodari, Mamaia și Cernavodă, precum și o flotă proprie de cisterne.

Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă CITEȘTE ȘI Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă

JT Grup Oil are operațiuni și în construcții, imobiliare, turism, agrement, colectare de deșeuri, logistică și service auto pentru utilitare, camioane, autobuze și remorci.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu       ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți, vine la bursă. Start pe 28 mai - FOTO

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți.

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți, vine la bursă. Start pe 28 mai - FOTO

În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

Fondatorul și acționarul majoritar al JT Grup Oil, Jean-Paul Tucan, a activat și în politică în urmă cu câțiva ani, deținând o vreme una dintre pozițiile de vicepreședinte la nivel național al ALDE, partidul care a făcut coaliție de guvernare cu PSD în perioada 2017-2019.

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți, vine la bursă. Start pe 28 mai - FOTO

viewscnt
Afla mai multe despre
distribuitor carburanti
depozite carburanti
jt grup oil sa; noi listari bvb