JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, vrea să vină la bursă

 JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, vrea să vină la bursă
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 19 ian 2022

Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil SA, din județul Constanța, un business cu vechime de 20 de ani și rulaj anual de peste 126 milioane lei înainte de pandemie, a decis, de principiu, listarea la Bursa de Valori București (BVB), relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Nu s-a hotărât încă dacă listarea va fi pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, pe piața AeRo sau pe piața principală a BVB.

Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro

JT Grup Oil SA, înființată în 2001, este controlată de omul de afaceri constănțean Jean-Paul Tucan, cu 90% din acțiuni, restul de 10% din capital fiind în posesia lui Bogdan Florin Aldea, care este și director general al companiei.

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, JT Grup Oil SA a terminat anul 2020 cu profit net de 5,2 milioane lei, cifră de afaceri de 126,5 milioane lei și un număr mediu de 35 de angajați. Compania deține mai multe depozite de carburanți, în Năvodari, Mamaia și Cernavodă, precum și o flotă proprie de cisterne.

Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă CITEȘTE ȘI Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă

JT Grup Oil are operațiuni și în construcții, imobiliare, turism, agrement, colectare de deșeuri, logistică și service auto pentru utilitare, camioane, autobuze și remorci.

Fondatorul și acționarul majoritar al JT Grup Oil, Jean-Paul Tucan, a activat și în politică în urmă cu câțiva ani, deținând o vreme una dintre pozițiile de vicepreședinte la nivel național al ALDE, partidul care a făcut coaliție de guvernare cu PSD în perioada 2017-2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
distribuitor carburanti
depozite carburanti
jt grup oil sa; noi listari bvb