Guvernul britanic ar putea garanta împrumuturile contractate de companiile energetice pentru atenuarea creșterii prețurilor

Guvernul britanic ar putea garanta împrumuturile contractate de companiile energetice pentru atenuarea creșterii prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2022

Guvernul Marii Britanii intenționează să adopte un pachet legislativ menit a atenua creșterea bruscă a prețurilor produselor energetice, care va afecta gospodăriile în aprilie. Statul britanic ar urma să garanteze împrumuturi de miliarde de lire sterline acordate de marile instituții bancare companiilor energetice, care astfel ar putea să eșaloneze creșterea facturilor la gaze pe cinci sau 10 ani, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul de Finanțe al Marii Britanii ar putea juca un rol prin garantarea împrumuturilor companiilor energetice.

Oficialii guvernamentali se gândesc, de asemenea, să folosească Banca Angliei, care a oferit împrumuturi de urgență întreprinderilor în timpul pandemiei de coronavirus, pentru a acorda finanțare în avans, a relatat BBC vineri seara, fără a menționa sursele.

Alte opțiuni pentru guvern pentru a reduce impactul majorării tarifelor - care ar putea duce la o creștere a facturilor cu 50% după o creștere a prețurilor internaționale la energie - includ extinderea unei scheme de reduceri pentru gospodăriile cu venituri mici sau reducerea impozitelor pe energie.

Prim-ministrul Boris Johnson este sub presiune să acționeze înainte de o creștere așteptată a plafonului prețurilor carburanților, care urmează să urce rata inflației din Marea Britanie la cel puțin 6% în aprilie, când impozitele urmează să crească și pentru muncitori și angajatori.

Reducerea costului vieții agravează problemele pentru Johnson, care se confruntă cu apeluri de a demisiona de la unii membri ai Partidului său Conservator după dezvăluirile despre partidele din Downing Street, când amestecurile sociale au fost restricționate.

viewscnt
Afla mai multe despre
explozie
preturi
energie
garantare
imprumuturi