Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu Energy Holding

Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu Energy Holding
scris 12 iun 2017

Consiliul Concurenței a câștigat la Curtea de Apel București procesul intentat de Energy Holding SRL pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancționată alături de Hidroelectrica și alți parteneri contractuali ai acesteia, instanța menținând amenda în valoare de 12.359.852 lei (aproximativ 2,8 milioane euro). Hotarârea Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acesta este cel de al doilea proces finalizat din cele șapte aflate pe rolul instanțelor în urma sancționării companiei Hidroelectrica și a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 milioane euro pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică.

În cadrul investigației privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica și unii furnizori de energie electrică și consumatori eligibili pe piața angro de energie electrică, autoritatea de concurență a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieței pentru alți furnizori și producători de energie electrică și consumatori eligibili.

KFC și Pizza Hut și-au unit forțele și formează cel mai mare grup de restaurante, cu o rețea de circa 100 de unități și peste 4.000 de angajați CITEȘTE ȘI KFC și Pizza Hut și-au unit forțele și formează cel mai mare grup de restaurante, cu o rețea de circa 100 de unități și peste 4.000 de angajați

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancționate companiile: ALPIQ ROMINDUSTRIES SRL, ALPIQ ROMENERGIE SRL, ALRO SA, ELECTROCARBON SA, ELECTROMAGNETICA SA, ELSID SA, ENERGY FINANCING TEAM AG (SWITZERLAND), ENERGY HOLDING SRL, LUXTEN LIGHTING COMPANY SA, MENAROM-P.E.C. SA.

Hidroelectrica SA, Elsid SA și Electrocarbon SA au recunoscut săvârșirea faptelor anticoncurențiale.

La începutul lunii mai, Energy Holding a intrat în insolvență, informație anunțată în premieră de Profit.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
energy holding