Consumul de gaze naturale al Italiei, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani

Consumul de gaze naturale al Italiei, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Consumul de gaze naturale în Italia s-a situat anul trecut la cel mai scăzut nivel din 2015, a anunțat operatorul bursei de energie GME, transmite agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Consumul a fost de 63 miliarde metri cubi (bcm), în scădere cu 8,4% față de 2022, când cererea pentru combustibil în Italia înregistrase deja un declin anual, a precizat GME.

LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul CITEȘTE ȘI LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul

Scăderea consumului din 2023 este rezultatul unui declin anual de 16% în domeniul producerii de energie din gaze naturale, o scădere de 7,4% a consumului gospodăriilor și companiilor, și un recul de 4% al utilizării în sectorul industrial, scrie Agerpres.

Importurile de gaze ale Italiei au scăzut anul trecut cu aproape 12%, la 60,6 bcm, cel mai scăzut nivel din 2015, gazele naturale lichefiate (GNL) având un rol important, după ce țara a înlocuit gradual importurile din Rusia prin gazoducte.

Combustibilul venit din Rusia prin conducte a reprezentat 4% din totalul importurilor în 2023, cantitatea de gaze din Algeria a scăzut ușor comparativ cu 2022, dar încă reprezintă cea mai mare sursă de import pentru Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
italia