Continental România: Prețul energiei trebuie plafonat pentru întreaga economie

Continental România: Prețul energiei trebuie plafonat pentru întreaga economie
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 nov 2022

Prețul final al energiei electrice trebuia păstrat plafonat prin lege pentru toate sectoarele economiei, spune Continental România, divizia locală a grupului tehnologic german omonim, ce operează fabrici de anvelope, automotive și alte produse și echipamente, precum și centre tehnologice, într-un număr de 5 localități din țară, având în total peste 17.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Continental este unul dintre marii consumatori de energie electrică din România care, de la 1 septembrie, nu mai beneficiază de prețul plafonat de 1 leu/kWh, aplicat anterior aproape tuturor clienților noncasnici.

ASF cere insituțiilor financiare nebancare să monitorizeze mai atent riscurile, după avertismentul CERS de acum o lună CITEȘTE ȘI ASF cere insituțiilor financiare nebancare să monitorizeze mai atent riscurile, după avertismentul CERS de acum o lună

″Eliminarea prețului plafonat de la 1 septembrie nu asigură predictibilitate și stabilitate financiară, fiind necesară asigurarea bugetului suplimentar din alte surse de finanțare. Prețul energiei este o componentă importantă în toate activitățile companiei Continental România, mai ales acum, având în vedere strategia companiei privind reducerea emisiilor de CO2, tranziția de la consumul de gaz la cel de electricitate sau la surse alternative″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Aceștia au adăugat că strategia Continental prevede reducerea consumului de energie și a emisiilor, prin eficientizarea proceselor și tehnologiilor folosite, dar și prin investiții în capacități de producție de energie regenerabilă.

CONFIRMARE FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major

″Aceste capacități nu vor putea însă, din păcate, să acopere integral consumul de energie al companiei. Eliminarea plafonării atrage pierderea competitivității în raport cu alte țări din Europa, care au menținut plafonarea. Ne referim aici în special la cazul producției de anvelope, proces care este un mare consumator de energie. În acest caz, pierderea competitivității devine un factor negativ pentru dezvoltarea economică și atragerea de investiții viitoare în România″, au menționat cei de la Continental.

Potrivit acestora, este un lucru bun faptul că, prin OUG nr. 119/2022, a fost păstrată plafonarea prețului la gaze naturale.

După profesori care dau meditații și saloane de înfrumusețare, ANAF pune ochii pe stomatologi și vrea mai mulți bani de la cei care închiriază pe Airbnb și Booking CITEȘTE ȘI După profesori care dau meditații și saloane de înfrumusețare, ANAF pune ochii pe stomatologi și vrea mai mulți bani de la cei care închiriază pe Airbnb și Booking

Având în vedere capacitățile instalate de productie de energie electrică din România, comparativ cu consumul realizat și în contextul păstrării unui mediu sănătos de afaceri, considerăm că prețul energiei electrice trebuia păstrat plafonat pentru toate sectoarele economice ale țării, eventual create anumite praguri de consum. O alternativă era crearea de anumite facilități care să compenseze măsura de anulare a plafonării prețului, iar cea de exceptare a plății certificatelor verzi, cel puțin temporar, ar fi fost o opțiune bună. Cert este că, pentru consumatorii mari de energie, este neapărat necesară stabilirea unui preț care să permită în continuare competitivitate pentru economia și industria românească″, au conchis reprezentanții Continental România.

După cum a relatat Profit.ro, coaliția de guvernare a ajuns la un acord privind modificarea legislației din energie, care prevede printre altele că marii consumatori industriali vor beneficia de un preț plafonat de 1,3 lei/MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare pret energie
scumpire energie
criza energetica
continental romania