Coreea de Nord avertizează că sancțiunile SUA reprezintă o „provocare” care ar putea afecta planurile de dezarmare nucleară

Coreea de Nord avertizează că sancțiunile SUA reprezintă o „provocare” care ar putea afecta planurile de dezarmare nucleară
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Coreea de Nord a avertizat că noile sancțiuni SUA împotriva unor persoane importante ale regimului reprezintă o „provocare deliberată” care ar putea afecta eforturile de dezarmare nucleară, la șase luni după discuțiile istorice între liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american, Donald Trump, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un comunicat publicat de agenția de stat KCNA, Nordul l-a lăudat pe Trump pentru „dorința” sa de a îmbunătăți relațiile cu Phenianul, dar a precizat că decizia Trezoreriei SUA de a impune sancțiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni privind potențiale încălcări ale drepturilor omului ar putea „bloca drumul către dezarmare nucleară în peninsula nord-coreeană”, scrie News.ro.

„Am propus o abordare pas cu pas privind îmbunătățirea relațiilor Coreea de Nord-SUA, prin rezolvarea fiecărei probleme în parte, acordând prioritate creșterii încrederii”, se arată în comunicat.

Facebook este investigată în Irlanda din cauza unei erori software care a expus fotografiile private a 6,8 milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Facebook este investigată în Irlanda din cauza unei erori software care a expus fotografiile private a 6,8 milioane de utilizatori

În comunicat, care este atribuit directorului Institutului pentru Studii Americane din Ministerul de Externe al Coreei de Nord, este precizat că oficialii americani, inclusiv cei din Departamentul de Stat, „sunt hotărâți să aducă relațiile SUA-Coreea de Nord în stadiul de anul trecut care a fost marcat de schimb de focuri”, o referire laă lansările de rachete balistice și un test nuclear efectuat de Coreea de Nord.

Nordul susține că Washingtonul consideră „o eroare gravă” ideea SUA că Phenianul va abandona programul nuclear din cauza presiunii economice. Mai degrabă, noile sancțiuni „ar putea bloca pentru totdeauna drumul către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene”.

Discuțiile dintre Phenian și Washington au adus puține progrese de când Trump și Kim au ajuns la un acord verbal prin care liderul nord-coreean a promis să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Cele două părți încă nu au reprogramat discuții de lucru între secretarul de stat american, Mike Pompeo și omologul său nord-coreean, Kim Yong-chol, care ar fi trebuit să aibă loc la New York la începutul lui noiembrie.

Printre cei trei oficiali vizați de noile sancțiuni se află și Choe Ryong-hae, un apropiat al lui Kim.

Stephen Biegun, reprezentantul special al SUA privind Coreea de Nord, va călători la Seul în această săptămână pentru discuții cu oficialii sud-coreeni care au ca scop salvarea negocierilor cu Phenianul, conform agenției Kyodo.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
dezarmare