Cotația petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate

Cotația petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate
scris 12 dec 2017

Cotația petrolului Brent a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate, în urma informațiilor că o conductă importantă din Marea Nordului va fi închisă timp de mai multe săptămâni pentru reparații, transmite MarketWatch.

Prețurile petrolului sunt susținute și de datele economice pozitive, care alimentează așteptările referitoare la cererea de petrol, compensând o parte din temerile legate de creșterea producției în Statele Unite, arată news.ro.

Petrolul Brent cu livrare în februarie a cost cotat în creștere cu 1,19 dolari, respectiv cu 1,9%, la 64,59 dolari pe baril, pe platforma ICE Futures Europe.

Cei doi intermediari Gazprom din România, Conef și WIEE, au cumpărat peste 3 milioane de MWh de gaze din producția internă CITEȘTE ȘI Cei doi intermediari Gazprom din România, Conef și WIEE, au cumpărat peste 3 milioane de MWh de gaze din producția internă

La bursa de mărfuri din New York, petrolul West Texas Intermediate, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 49 de de cenți, respectiv cu 0,9%, la 57,85 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută cotația sa a coborât cu aproximatv 1,7%.

Conducta Forties, care transportă petrol din Marea Nordului la o rafinărie din Scoția, ar putea fi închisă pentru circa trei săptămâni după descoperirea unei fisuri, săptămâna trecută, potrivit BBC News.

Financial Times a relatat că această conductă transportă aproape 40% din producția de petrol și gaze a Marii Britanii din Marea Nordului, conectând de uscat 85 de exploatări.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrolul
cotatia