Cotația petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate

Cotația petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2017

Cotația petrolului Brent a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate, în urma informațiilor că o conductă importantă din Marea Nordului va fi închisă timp de mai multe săptămâni pentru reparații, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile petrolului sunt susținute și de datele economice pozitive, care alimentează așteptările referitoare la cererea de petrol, compensând o parte din temerile legate de creșterea producției în Statele Unite, arată news.ro.

Petrolul Brent cu livrare în februarie a cost cotat în creștere cu 1,19 dolari, respectiv cu 1,9%, la 64,59 dolari pe baril, pe platforma ICE Futures Europe.

Cei doi intermediari Gazprom din România, Conef și WIEE, au cumpărat peste 3 milioane de MWh de gaze din producția internă CITEȘTE ȘI Cei doi intermediari Gazprom din România, Conef și WIEE, au cumpărat peste 3 milioane de MWh de gaze din producția internă

La bursa de mărfuri din New York, petrolul West Texas Intermediate, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 49 de de cenți, respectiv cu 0,9%, la 57,85 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută cotația sa a coborât cu aproximatv 1,7%.

Conducta Forties, care transportă petrol din Marea Nordului la o rafinărie din Scoția, ar putea fi închisă pentru circa trei săptămâni după descoperirea unei fisuri, săptămâna trecută, potrivit BBC News.

Financial Times a relatat că această conductă transportă aproape 40% din producția de petrol și gaze a Marii Britanii din Marea Nordului, conectând de uscat 85 de exploatări.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrolul
cotatia