Creștere de peste 2% a prețurilor petrolului din cauza crizei din Orientul Mijlociu și a unei întreruperi a livrărilor din Libia

Creștere de peste 2% a prețurilor petrolului din cauza crizei din Orientul Mijlociu și a unei întreruperi a livrărilor din Libia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Prețurile petrolului au urcat cu peste 2% marți, deoarece criza din Orientul Mijlociu și o întrerupere a livrărilor din Libia au redus pierderile grele din ziua precedentă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,90 dolari, sau cu 2,5%, la 78,02 dolari pe baril, scrie News.ro.

VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări. CITEȘTE ȘI VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,91 dolari, sau  cu2,7%, la 72,68 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au crescut în timpul tranzacțiilor cu peste 2 dolari, la maximele sesiunii.

Prețurile au fost susținute de închiderea câmpului petrolier Sharara, cu o producție de 300.000 de barili pe zi, unul dintre cele mai mari din Libia, care a fost o țintă frecventă pentru protestele politice locale și mai ample și tensiunile din Orientul Mijlociu.

Armata israeliană a declarat că lupta sa împotriva Hamas va continua până în 2024, trezind temerile că conflictul ar putea escalada într-o criză regională care ar putea perturba aprovizionarea cu petrol.

Între timp, unele companii maritime mari evită în continuare Marea Roșie, după atacurile militanților Houthi aliniați cu Iranul, ca răspuns la războiul Israelului împotriva Hamas.

”Alternativa mai atractivă pentru (navele petroliere) în acest moment este să se îndrepte spre Statele Unite, unde țițeiul este mai ieftin decât petrolul Brent”, a declarat Bob Yawger, directorul de contracte futures pentru energie la Mizuho.

INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și au bătut recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și au bătut recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent

Compania germană Hapag-Lloyd va continua să devieze navele în jurul Capului Bunei Speranțe, a anunțat aceasta marți.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken le-a spus liderilor israelieni că există încă o șansă de a câștiga acceptarea vecinilor lor arabi, dacă creează o cale către un stat palestinian viabil.

Prețurile petrolului Brent și WTI au înregistrat luni pierderi de 3% și, respectiv, 4%, după reduceri drastice ale prețurilor oficiale de vânzare (OSP) ale Arabiei Saudite, ceea ce a stârnit îngrijorări atât privind cererea, cât și oferta.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret