Microsoft a semnat un acord gigant, pe 8 ani, pentru panouri solare

Microsoft a semnat un acord gigant, pe 8 ani, pentru panouri solare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 ian 2024
Microsoft va achiziționa panouri solare produse în SUA pentru proiectele sale de energie regenerabilă și a semnat, în acest sens, un acord-gigant, pe o perioadă de 8 ani.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Producătorul sud-coreean de panouri solare Qcells a anunțat o alianță strategică de opt ani cu Microsoft pentru a prelungi acordul existent de furnizare de panouri solare dintre cele două companii.
Noi împrumuturi, de 1,5 miliarde de lei, la Finanțe. Dobânzile cresc CITEȘTE ȘI Noi împrumuturi, de 1,5 miliarde de lei, la Finanțe. Dobânzile cresc

Qcells va furniza Microsoft panouri solare de 12GW. Panourile vor fi furnizate de la fabrica Qcells din Georgia, care urmează să intre în funcțiune în cursul acestui an.

"Acordul nostru extins cu Qcells este conceput pentru a impulsiona producția internă pe scară largă de module solare, esențială pentru promovarea unui lanț de aprovizionare rezilient în SUA și a unei economii de energie curată", a declarat Bobby Hollis, vicepreședinte pentru Energie la Microsoft. 
 
Anul trecut, Microsoft și Qcells au anunțat un parteneriat prin care firma de energie ar urma să înființeze o nouă fabrică în SUA și să furnizeze panouri solare cuo capacitate 2,5 GW companiei de cloud computing. La momentul respectiv, companiile au declarat că panourile vor fi utilizate în acordurile de achiziție de energie electrică (PPA) ale Microsoft, pe fondul unei crize în lanțul de aprovizionare.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
panouri solare
qcells