Criza de carburanți din Marea Britanie: Guvernul pune soldați la volanul camioanelor-cisternă

Criza de carburanți din Marea Britanie: Guvernul pune soldați la volanul camioanelor-cisternă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Soldați britanici vor începe să conducă cisterne pentru a duce carburanți în stațiile rămase fără motorină și benzină după zile de criză, în pofida declarațiilor premierului Boris Johnson că situația se îmbunătățește, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În multe orașe majore din Regatul Unit benzinăriile au fost golite după o săptămână în care șoferii au cumpărat pe fondul panicii apărute după ce companiile petroliere au avertizat că nu au destui șoferi pentru cisterne care să ducă motorina și benzina de la rafinării la stațiile de carburanți, scrie Hotnews.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Potrivit ministrului pentru afaceri Kwasi Kwarteng, au fost mobilizați 150 de soldați ce vor conduce camioanele cisternă începând de zilele următoare.

Miercuri dimineață erau cozi lungi de mașini la benzinării în Londra și pe aglomerata austostradă M25 ce înconjoară capitala.

În unele cazuri s-a ajuns la bătăi între șoferii disperați să-și alimenteze mașinile.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

În multe stații de carburanți erau deja puse semne că nu mai au benzină și motorină. Jucătorii din industria petrolieră spun că cea mai gravă sitație pare să fie în Londra, în sud-estul țării și în alte orașe din Anglia.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
benzina