Daniel Ortiz a preluat funcția de director general al Enel X România

Daniel Ortiz a preluat funcția de director general al Enel X România

Daniel Ortiz

scris 10 mai 2021

Daniel Ortiz, fost coordonator al activității Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al Enel X România, companie dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale pentru orașe, case, industrii sau mobilitate electrică.

Marius Chiriac, cel care a condus compania încă de la lansarea acesteia în România, din noiembrie 2018, a preluat funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

„Sunt onorat să mă alătur echipei Enel X România, împreună cu care vom transforma provocările lansate prin Green Deal în povești de succes. Tranziția către mobilitatea electrică se accelerează de la un an la altul, inclusiv printr-un număr în creștere de puncte publice de încărcare Enel X, instalate în toate colțurile țării, și prin soluții de mobilitate pentru acasă sau la birou care fac viața șoferilor mai ușoară. Totodată, eficiența energetică devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de soluțiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste  produse inovatoare și soluții digitale din portofoliul Enel X România pentru a sprijini comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur și pentru a susține ritmul accelerat al tranziției energetice”, a declarat Daniel Ortiz, director general al Enel X România.

Absolvent al Universității Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrică, instituție în cadrul căreia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obținut o diplomă de MBA la ESADE Business School și a acumulat peste 20 de ani de experiență în cadrul grupului Enel. În ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de soluții și servicii dedicate clienților rezidențiali.

În calitate de director general al companiei Enel X România, Daniel Ortiz va continua să dezvolte infrastructura de mobilitate electrică, pentru un transport alternativ cu impact zero, și va promova soluții de eficiență energetică pentru clădiri, locuințe sau pentru consumatorii industriali.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Enel X România a ajuns deja la o rețea de 140 de puncte de încărcare în toată țară, instalate atât pe spațiile publice, cât și pe cele private, în mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura deja dezvoltată în țară, ce poate fi vizualizată pe o hartă interactivă, le permite șoferilor de vehicule electrice să călătorească de la Nord la Sud și de la Est la Vest fără grija stațiilor de alimentare. În plus, aceștia au la dispoziție aplicația JuicePass, ce permite o mai mare flexibilitate în procesul de încărcare a vehiculelor electrice la stațiile Enel X și simplifică accesul la informații despre consum.

Enel X  acoperă și nevoile de încărcare din zona privată prin soluții de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care să ușureze viața șoferilor de vehicule electrice. Acestea includ stații de încărcare, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de încărcare.

În ceea ce privește partea de soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre de logistică, centre comerciale și clădiri de birouri. Au fost montate aproximativ 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu 2348.8 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care și-au instalat astfel de surse de producție de energie depășesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport și de distribuție a energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

LISTA măsurilor de relaxare gândite pentru 1 iunie CITEȘTE ȘI LISTA măsurilor de relaxare gândite pentru 1 iunie

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea și conduc tranziția energetică. Lider global în sectorul soluțiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW de capacitate totală la nivel global și 123 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum și circa 186.000 de puncte de încărcare1 pentru vehicule electrice puse la dispoziție pe tot globul. 

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x românia
daniel ortiz