Darius Vâlcov: Cine ar îndrăzni să modifice legea offshore ar trebui condamnat pentru trădare de țară. „Vorbim de 6 miliarde de dolari.”

Darius Vâlcov: Cine ar îndrăzni să modifice legea offshore ar trebui condamnat pentru trădare de țară. „Vorbim de 6 miliarde de dolari.”
scris 18 aug 2018

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov și actual consilier economic al premierului, spune că „oricât de mult ar țipa” ambasade europene sau haștagiști, ar fi o cruzime și o nebunie ca România să încaseze mai puțin de 10% din veniturile rezultate din exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului, a afirmat astăzi că cine „ar îndrăzni'' să modifice actuala formă a Legii offshore ar trebui condamnat pentru trădare de țară. "Oricât de mult ar țipa ambasade europene sau alți haștagiști prin piață sau pe oriunde, cine ar îndrăzni - acesta este, bineînțeles, punctul meu de vedere - să modifice actuala formă a Legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiții financiare care au fost aprobate în Camera Deputaților la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de țară”, a declarat acesta pentru Antena 3, preluat de Agerpres. „Vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câștigă în plus față de versiunea inițială a legii și eu nu cred că cineva va putea iniția ca acei șase miliarde de dolari să fie mai puțini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă.”

Potrivit acestuia, „mulți se dau specialiști și explică în toate domeniile", dar în realitate este vorba despre procentul pe care îl încasează statul român. "Totuși, statul trebuie să încaseze de pe urma resurselor sale. Pentru că nu cred că își dorește nimeni ca să se dea acei metri cubi din Marea Neagră - și aici vorbim de câteva zeci de miliarde de euro, specialiștii estimează că se vor depăși 100 de miliarde de euro venituri - iar statul român să încaseze sub 10% din acestea. Cred că ar fi o cruzime și o nebunie ca cineva să accepte ca acest lucru să se întâmple.”

viewscnt
Afla mai multe despre
darius valcov
liviu dragnea
gaze naturale